in ,

Bencze Sándor: Várakozó állásponton vagyunk

Fotó: Hegedűs Éva0
Fotó: Hegedűs Éva

Egyik napról a másikra állt meg az élet az Szarvasi FC-nél. Március 14-i hivatalos közleményük szerint az edzéseket határozatlan időre felfüggesztették, emellett polgármesteri döntés alapján az Erzsébet-ligeti sporttelepet is bezárták. Az elmúlt másfél hónapban a tagság otthoni edzések, kiscsoportos foglalkozások keretében igyekezett formában tartani magát, amelyekről videófelvételek, applikációk elküldésével számoltak be edzőiknek. Mindazonáltal azt is elismerik, ez a munka töredéke mindannak, mint amennyit csapatszinten egyébként elvégeznének.

– Semmit nem tudok még mondani a jövőről – summázta a jelenlegi állapotot Bencze Sándor elnök. – Egyelőre nem látjuk, hogy mi lesz a bajnoksággal, a csapatunkkal, illetve milyen feltételek mentén kell folytatnunk a munkát. Fenntartjuk a rendszert, hogy lehetőség esetén azonnal zökkenőmentesen tudjon elindulni a csapatunk, mind utánpótlás, mind felnőtt szinten. Gyakorlatilag most várakozó állásponton vagyunk.

Kifejtette, azzal is számolniuk kell, hogy a járványhelyzet a költségvetésüket és pályázataikat is negatívan befolyásolja. Bevételeik jelentős részét ugyanis a TAO források teszik ki, amelyből egy nyertes pályázatot szeretnének megvalósítani. A 28 millió Ft értékű projektből szilárd burkolatú parkoló épülne, valamint a vendéglelátót is megújítanák. Mindemellett elbírálás alatt van több százmillió forint értékű elképzelésük is, amely a sporttelep teljeskörű rehabilitációjára irányul.

– Nem tudjuk, hogy mi lesz jövőre a TAO-val, átalakítja-e esetleg az MLSZ. Minden pénzforrásunkat a várakozásnak rendeljük alá, nem merjük elkezdeni a fejlesztéseket, mert azt is számításba kell vennünk, hogy jövőre nem lesz elegendő forrásunk. Semmiképp sem szeretnénk olyan munkafolyamatokba belekezdeni, amit esetleg később nem tudunk befejezni. Nekünk sokkal fontosabb a működésünk, s hogy a sportolóink sportolni tudjanak – nyomatékosította.

Hasonló bizonytalanságot tapasztalnak az önkormányzati támogatások oldaláról is. Azt látják, hogy települési szinten is költségvetés módosításra lesz szükség, ami érzékenyen érintheti a klubot is. Bíznak a járvány mielőbbi megszűnésében, ami elősegíthetné terveik megvalósulását.

Bukovinszky Béla alelnök hozzátette, egyre kisebb esélyét látják a bajnokság befejezésének, amelyben jelenleg a felnőtt csapat a harmadik helyen áll. A másik két forgatókönyv egy felfüggesztett bajnokságot, esetlegesen egy részeredményhirdetést feltételez, amelyekre a történelem során már többször is volt példa.

Pozitívabban tekint a Magyar Kupa döntőjének megtartására. Úgy véli, mivel itt egyetlen mérkőzésről van szó, egyszerűbb szervezést igényel. Erre egyébként szóbeli ígéret érkezett is az MLSZ részéről, vagyis ha későbbi időpontban is, de megtartják a település számára is presztízsértékű rangadót.

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)0

Hétfőtől fokozatosan visszaállnak a régi kerékvágásba szakrendelések

Fotó: Babák Zoltán0

Nagyszínpad: a vírus sem tudott kifogni a szarvasi DJ-ken majáliskor