in ,

Szarvas és Cardiff után Sadie London bevételét tervezi

Sadie Mulholland (Fotó: Babák Zoltán)0
Sadie Mulholland (Fotó: Babák Zoltán)

A 90-es évek zenéi mellé újabb, poposabb, rockosabb, balladásabb stílusú és bulizósabb dalokat is beválogatott Sadie Mulholland péntek esti online fellépésének programjába, amire ezúttal a Vízi Színházban zárt kapuk mögött került sor. A maiak közül Dua Lipatól, Billie Eilishtől, Cee Lo Greentől is készült néhány számmal.

A megkeresés, hogy lenne-e kedve Szlovák Norbival egy közös “fellépésre”, Dernovics Pétertől és a Minden ami Szarvas csapatától érkezett. Nem ez lett volna az első alkalom a szarvasi DJ-vel, így örömmel igent mondott, árulta el a pénteki előadás előzményeit Mulholland Sadie.

Sadie másodéves Cardifban, a University of South Wales-en, ahol könnyűzenét és reklámzenét tanul, több rock-, metál- és popzenekarban játszik. Cardif egy rendkívül barátságos diákváros, talán leginkább Szegedhez hasonlítaná. Az egyetemen szinte csak gyakorlati órájuk van, elméleti szinte nincs is. Fellép kisebb open mike (vagy open mic) klubokban is, amik együttműködnek az egyetemmel, fellépési lehetőséget biztosítanak az egyetem diákjainak. Minden klubnak megvan a maga stílusa. Amelyikhez passzol a stílusa, oda megy fellépni.

A vizsgáik is ilyen klubokban zajlanak, mondja Sadie. Harmadév végén egy nagyobb fesztivált kell majd szervezniük, ami egyben a diplomamunkájuk is lesz. Arra a kérdésünkre, ha végez, merre megy tovább, így válaszolt:

– Akkor London. Előadóművészet, dalszerzés, ez lesz az én útvonalam – zárta beszélgetésünket, hogy folytassa a felkészülést, mert már csak néhány perc volt hátra 19 óráig.

A Minden ami Szarvas és Sadie közös produkcióját követőik élőben követhették a Facebookon, de megtekinthető felvételről is.

Fotó: Babák Zoltán0

A Duna a Zenepavilonhoz érkezett

A Libalapos csapata: Kiss Márton, Lizon Loretta, Németh Judit, Földi Zsolt és Gál Patrik

A járvány után újraindult a Fakupa