in ,

Paella pulykakolbásszal és rákkal

Paella pulykakolbásszal és rákkal (Fotó: Gallicoop.hu)
Paella pulykakolbásszal és rákkal (Fotó: Gallicoop.hu)

A paellának eredetileg Valecia az otthona, de mára Spanyolország legismertebb ételévé, szinte nemzeti eledelévé vált. A vízparton a tenger gyümölcseivel készítették, de beljebb a nyúltól kezdve a szárnyasokon át raktak bele mindent.

Ennél a szabadosságnál fogva nem szentségtörés, ha a paellát a tenger gyümölcsei mellett felütjük egy kis szarvasi pulykakolbásszal.

Hozzávalók 4 főre
1 l húsleves
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
10 dkg pulyka kolbász
2 db babérlevél
1 db piros kaliforniai vagy pritaminpaprika
20 dkg megtisztított garnélarák
4 db paradicsom
1 tk őrölt pirospaprika
30 dkg rizottórizs (arborio vagy más kerekszemű rizs)
1 csokor petrezselyem
1 ek olívaolaj
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt bors
1 csipet sáfrány

Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, dobjuk rá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd a karikára vágott kolbászt, a felkockázott kaliforniai paprikát, és a paradicsomot.
Szórjuk rá a rizst, öntsük fel a húslevessel, tegyük bele a sáfrányt, pirospaprikát, sót, frissen örölt borsot, babérlevelet.

Főzzük készre a rizst, rázogatva, apránként hozzáöntve a húslevest. Közben, kb. 5 perccel azelőtt, hogy a rizs megpuhult, tegyük bele a rákot.

Apróra vágott petrezselyemmel és citromkarikával tálaljuk.

Korábbi ajánlataink itt olvashatók.

A hozzávaló pulykaalapanyag beszerezhető a Gallicoop Mintaboltban (Szarvas, Ipartelep 531/1, telefon: 06-66/621-550)

Nyitvatartás:
Hétfő: 13-17
Kedd-Péntek: 08-17

Fotó: Gallicoop.hu

Molnár János a Zenepavilonnál (Fotó: Babák Zoltán)0

Molnár János unplugged a Zenepavilonnál

A Ligeti sportpálya tribünje ma reggel (Fotó: Babák Zoltán)

Mától visszatérhetnek a nézők a szabadtéri sportrendezvényekre