in ,

Janicsák Veca hangja szállt a Körös felett

Janicsák Veca a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán)0
Janicsák Veca a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán)

Csütörtökön este a Szarvasi Vízi Színház színpadán Seregi Zoltán igazgató úr jelentette be az örömhírt, amely szerint Magyarország Kormánya rendelkezése szerint a színházra való korlátozások megszűntek, így a Vízi Színház – az előre kiadott program szerint – folytatja az ingyenes produkciók megtartását egészen a Cervinus Fesztiválig, vagyis július 11-ig. Már nem kell regisztrálni, az ezer főt befogadó színház minden székére várja a nézőket, a színházat szeretőket.

Ez így volt már csütörtökön este is Janicsák Veca Elektro-akusztikus Live Act koncertjén – ahol még nem telt meg a nézőtér teljesen, de jóval többen voltak, mint az elmúlt hat napban.

A Vízi Színházi előadások arra is kiválóak, hogy a közönség olyan koncerteket, előadásokat is megnézzen, amelyeket egyébként nem. Számomra a csütörtök esti zenét játszó művész ebbe a kategóriába tartozik, vagyis nem ismertem azt a zenét, amit Janicsák Veca képvisel.

A koncert több szempontból kellemes meglepetés volt számomra. Egy nagyon szerény énekesnőt láttam a színpadon, aki odafigyel azokra, akik segítik színpadi jelenlétét. Meglepett, hogy nem elől énekelt, hanem, mint egy komolyzenei koncerten egy sorban állt a többiekkel – Mártával, aki elektromos hegedűn játszott, Szonyával és Szuritával, akik vokáloztak és Gáborral, aki a DJ volt (a közreműködőket Janicsák Veca csak keresztnévvel mutatta be). Ha hegedűszóló volt „elbujt” a DJ mögé, hogy ne vonja el a figyelmet a hegedűn játszóról.

Az énekesnő a szép hangon túl, kedves, egyszerű, szerény, aki több saját szerzeményt is előadott. Olyan alázattal voltak a színpadon az énekesnő is és társai is, amely sokak számára lehet minta. A fontos a zene, amit elhoztak, most ide Szarvasra, a Körös fölé épített színpadra.

Janicsák Veca azzal búcsúzott, reméli, még találkozunk! Így legyen!

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Az országközéptől indult a csapatás a Katalin II fedélzetén (Fotó: Babák Zoltán)0

Hajón csapatott a csapat

Fotó: Bődi Eti

Emelem poharam