Connect with us

Színház

Pódiumest a Turulban

Fotó: Kepenyes Balázs
Fotó: Kepenyes Balázs

Csütörtökön este „leszakadt” az ég, ezért született az a döntés, hogy a Vízi Színház színpadára aznapra tervezett két előadóestet a Turul Kisvendéglőben tartják meg. Negyven perc késéssel indult a rendezvény, ami azért volt, mert a technikát fel kellett szerelni, köszönet a technikusoknak, köszönet Szojka Cinthiának, aki áthelyezte a helyszínt, köszönet a közönségnek, akik végigvárták és köszönet a Turul Kisvendéglőnek a befogadásért!

Az első 45 percben Kecskés Tímea és Sándor Dávid a Madách Színház művészei előadásában – a Nagy költők múzsái előadói estjét láttuk, amelyben József Attila három múzsáját idézték meg: Vágó Mártát, Szántó Juditot és Kozmutza Flórát. „A versek mellett eredeti levelek, vélt párbeszédek hangzanak el, követve a valós történéseket. Így nem csak a nagy költőt, de múzsáikat is jobban megismerjük és képet kapunk a 19. század elejének életéről, szokásokról, viselkedési mintákról.” – olvasható a szinopszisban.

Lenyűgöző estnek lehettünk tanúi, nagyon jól felépített, kerek, érzelmektől sem mentes előadást láttunk, lenyűgöző páros előadásában. Oly összhang, oly harmónia volt a két előadó között, amely még mélyebbé tette József Attila és három szerelme történetét.

Az este második részében Foki Veronika és Baranyai Annamária Zenés utazás a magyar történelemben, a Honfoglalástól napjainkig, híres nők szemszögéből címmel örvendeztették meg a közönséget. A magyar musical és rockopera számos dalai, írók, költők írásai hangoztak el, amelyeket hölgyekről, hölgyek számára írtak. A két művésznő is nagy összhangban volt jelen a színpadon, és bűvölték el a közönséget.

Két pódiumest, négy nagyszerű művész. Felkészült, jól reagáló technikusok, jól irányító vezető, befogadásra kész vendéglő és persze kitartó közönség. A műsor végére a vihar is elmúlt. Nagyon szép este volt!

Galambos Edit

A fotókat Kepenyes Balázs készítette.

Népszerű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Rendhagyó irodalomórával emlékeztek 56-ra

Közösség

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Muzsek András: A Gallicoopban az egészség védelme és a biztonságos élelmiszer-előállítás a legfontosabb

Gazdaság

Szarvasi szíilvapálinkák sora 2016-2020-ig (Fotó: Babák Zoltán) Szarvasi szíilvapálinkák sora 2016-2020-ig (Fotó: Babák Zoltán)

Szarvasi szilvapálinka ötödször

Közösség

Tanösvény-túrán a Kisfürkészek

Zöld zóna

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect