in , ,

Kis esti Kávészünet a Körös partján

A Kávészünet és egy tejeskávé-rajongó (Fotó: Babák Zoltán)0
A Kávészünet és egy tejeskávé-rajongó (Fotó: Babák Zoltán)

Hétfőn este nagyon sokan kilátogattak a Vízi Színház nézőterére, hogy a Kávészünet koncertzenekart megnézzék. A zenekar ismert kötők verseit saját átiratban zenésíti meg. Az este több József Attila költemény hangzott el, de hallgathattunk Ady Endre, Juhász Gyula, Petőfi Sándor, Weöres Sándor költeményeket, de saját szövegű dalokat is. A lényeg az, hogy nagy költőink verseit is megszólaltatták új köntösben, így új életre keltek a versek.

A zenekar szimbiózisban van verssel, önmagukkal, a közönséggel, ez érződött a koncert alatt. Sikerült megénekeltetni és megtáncoltatni a nézőtéren ülőket, akik felálltak és követték az utasításokat. Kedves, megnyugtató, tele ritmussal zenét játszottak a több, mint egyórás koncerten, sok esetben a zenekarral énekelt a közönség. Olyan önfeledten muzsikáltak, amely azt mutatta meg, számukra is sokat jelent az, amit előadnak, amit alkottak, amit létrehoztak.

A Kávészünet koncertzenekar tagjai: – Popovics György – ének, billentyűs hangszerek; Németh Ferenc – gitár vokál; Komáromi Kristóf – dobok; Boros Bálint – basszusgitár, vokál.

A közönség felállva tapsolta meg a zenekart a koncert végén.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

0

Gyere nyáron is a Gyakorlóba, és alkoss velünk!

Fotó: Babák Zoltán0

Tangó & Dance Evolution a Körös fölött