Connect with us

Színház

Varga Viktor az M1-en promózta a CMF2020-at

Fotó: M1 képernyőmentés

Varga Viktor volt ma 9 óra 15-től az M1 Ma délelőtt című műsorának vendége, ahol a Cervinus Művészeti Fesztivált mutatta be.

Elmondta, Szarvasnak a nyári faszínház lebontását követő 40 évtől eltekintve mintegy  190 éve van színháza. Legutóbb húsz éve döntött úgy a városvezetés, hogy újra színházat alapít.

A jelenről szólva elmondta, hogy a szarvasiakban genetikailag van kódolva a színház szeretete. Még a felolvasószínházakkal is sorra növik ki rendelkezésre álló előadótereket. Először a Romkocsma bizonyult kicsinek, majd a kamaraterem. Mára több száz fős közönséget vonz egy-egy ilyen előadásuk, a nagy darabokról nem is beszélve.

A műsorvezető időjárásra vonatkozó kérdésére Viktor elmondta, hogy bár az eső a tegnapi gálaműsort elmosta, előtte kilenc évvel történt hasonló a Cervinus Művészeti Fesztiválon. Igaz, akkor pont a Csodaszarvas bemutatójába szóltak bele az égiek.

A közönség érdeklődése szűnni nem akaró, jelentette ki. A koronavírus utáni érdeklődési hullámot látva főtt a fejük, hogy hová is ültessék azt a tömeget, ami várható, ha minden érdeklődő el is jön. Hozzátette, a színészeiknek is jót tett, hogy kiszakadhattak végre az online világból, és valós, tapintható közönség előtt léphetnek fel.

A műsorvezető szíve csücskéről, a Valahol Európában című musicalről elmondta, hogy az idén vezetik ki a műsorok közül, mert megnőttek a gyerekek :), majd bele-belenéztek a következő két hét történéseibe.

A műsorvezető jó időt kívánva búcsúzott a Cervinus Teátrum főrendezőjétől, Varga Viktortól.

Népszerű

A megyei elnök felhívása a romániai választások kapcsán

Közérdekű

Szironyné Zsabka Edit, azaz Zsedi egyik amigurumi babájával Szironyné Zsabka Edit, azaz Zsedi egyik amigurumi babájával

Zsedi, az amigurumi mestere

Hobby

Újra dobogón a szarvasi gyorsírók

Oktatás

Fotó:Békés Megyei Kormányhivatal/Lehoczky Péter Fotó:Békés Megyei Kormányhivatal/Lehoczky Péter

Békésben is zökkenőmentes a bölcsődei, óvodai, iskolai dolgozók tesztelése

COVID-19

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect