in , ,

XX. századi hangulat a XXI. század színpadán

Ifj. Sztojka Zoltán és zenekara (Fotó: Babák Zoltán)0
Ifj. Sztojka Zoltán és zenekara (Fotó: Babák Zoltán)

Vasárnap este egy műsorváltozás miatt ifj. Sztojka Zoltán és zenekara szórakoztatta a Vízi Színház nézőit, akik úgy érezhették magukat, mintha egy XX századelejei kávéházban, vendéglőben lennének, ahol vacsora közben szól a zene, ami később mulatozásba fordulhat.

Ifj. Sztojka Zoltánról a neten sajnos nem található információ, a Vízi Színház oldala sem adott tájékoztatót a művészről, annyi tudható, hogy Zeneművészeti Egyemet végzett, és nem ő az egyetlen a zenekarban, aki az ősi tudását erősítve az egyetem elvégzését is fontosnak tartja. Többször láthattuk a Vízi Színház színpadán is őket. A Katkó Ferenc rendezte Nem élhetek muzsikaszó nélkül című darabban is szerepelt a zenekar az elmúlt évben. Ebben az évadban is láthattuk már őket a Vízi Színház színpadán, de a TURUL Kisvendéglőben is játszanak időnként.

Vasárnap este nagyon kellemes zenét összeállítva játszottak – négy hegedű, nagybőgő, cimbalom és akusztikus gitár összeállításban. A dalokat a gitáron játszó zenész énekelte. A közönség nagyra értékelte a hallottakat, azt a zenei válogatást, azt a zenei csemegét, amit a zenekar átnyújtott nekik hosszú tapssal köszönték meg. Látványban sem volt hiány, mert a háttérben a mocsári ciprusok a lámpák játékában a szemnek is élményt jelentettek.

A héten Rákász Gergely a komolyzene, az orgona szerelmeseinek nyújtott hatalmas élményt, vasárnap este egy másfajta zene képviselői okoztak örömöt a közönségnek. Hiszem, hogy a cigányzenét is éppen úgy meg kell ismerni, mint a klasszikus zenét, hiszen éppen úgy része történelmünknek, főleg ha olyanok mutatják be, akik magas művészi fokon teszik.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Fotó: Gallicoop Instagram

A rántott hús új dimenziója

Légrádi Attila egyik védése (Fotó: Babák Zoltán)0

Légrádi lehúzta a rolót, nyert a Hooligans