Connect with us

Színház

XX. századi hangulat a XXI. század színpadán

Ifj. Sztojka Zoltán és zenekara (Fotó: Babák Zoltán)
Ifj. Sztojka Zoltán és zenekara (Fotó: Babák Zoltán)

Vasárnap este egy műsorváltozás miatt ifj. Sztojka Zoltán és zenekara szórakoztatta a Vízi Színház nézőit, akik úgy érezhették magukat, mintha egy XX századelejei kávéházban, vendéglőben lennének, ahol vacsora közben szól a zene, ami később mulatozásba fordulhat.

Ifj. Sztojka Zoltánról a neten sajnos nem található információ, a Vízi Színház oldala sem adott tájékoztatót a művészről, annyi tudható, hogy Zeneművészeti Egyemet végzett, és nem ő az egyetlen a zenekarban, aki az ősi tudását erősítve az egyetem elvégzését is fontosnak tartja. Többször láthattuk a Vízi Színház színpadán is őket. A Katkó Ferenc rendezte Nem élhetek muzsikaszó nélkül című darabban is szerepelt a zenekar az elmúlt évben. Ebben az évadban is láthattuk már őket a Vízi Színház színpadán, de a TURUL Kisvendéglőben is játszanak időnként.

Vasárnap este nagyon kellemes zenét összeállítva játszottak – négy hegedű, nagybőgő, cimbalom és akusztikus gitár összeállításban. A dalokat a gitáron játszó zenész énekelte. A közönség nagyra értékelte a hallottakat, azt a zenei válogatást, azt a zenei csemegét, amit a zenekar átnyújtott nekik hosszú tapssal köszönték meg. Látványban sem volt hiány, mert a háttérben a mocsári ciprusok a lámpák játékában a szemnek is élményt jelentettek.

A héten Rákász Gergely a komolyzene, az orgona szerelmeseinek nyújtott hatalmas élményt, vasárnap este egy másfajta zene képviselői okoztak örömöt a közönségnek. Hiszem, hogy a cigányzenét is éppen úgy meg kell ismerni, mint a klasszikus zenét, hiszen éppen úgy része történelmünknek, főleg ha olyanok mutatják be, akik magas művészi fokon teszik.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Népszerű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Két napra kinyitott a TSM

Turizmus

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Izgalmas végjátékhoz érkeztünk: a Gólgyártók ez egyik döntős

Sport

Békésszentandrás-Okány mérkőzés vs. Segítség Köve

Koncert

Bátor György, Doxy és tanítványa, Keller Gergyő Bátor György, Doxy és tanítványa, Keller Gergyő

Keller Gergő bronzot szerzett az Olimpiai Reménységek Versenyén

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect