Connect with us

Közösség

Ünnepi szentmise után rövid megemlékezés az államalapítóra

Sinka Imre és Benedek Erika felszeli a megszentelt kenyeret (Fotó: Babák Zoltán)
Sinka Imre és Benedek Erika felszeli a megszentelt kenyeret (Fotó: Babák Zoltán)

Az ünnepi szentmise után Faludi Ferenc Szent István királyhoz című versével folytatódott ma délelőtt Békésszentandráson a Szent István-napi ünnepség, amit – már a katolikus templom előtti dísztéren – Juhász Gergő adott elő.

Szabó Alexa és Nyemcsok Edina az István a királyból Gizella és István duettjét énekelte el. A felkészülésben Balláné Tóth Krisztina segített a fiatal énekeseknek.

Benedek Erika dr. Lesfalvi Balázs alpolgármestert kérte a mikrofonhoz, hogy mondja el ünnepi gondolatait.

– Ezeréves országnak, ezeréves történelme során számos alkalommal számos megpróbáltatással kellett szembenéznie, és sajnos számos alkalommal kellett a magyar férfiaknak és nőknek fegyverrel megvédeni a magyar hazát – mondta, utalva a tatár, török és császári h
de soha senkinek nem sikerült megtörnie és eltipornia Szent István örökségét, hiszen Szent István öröksége mi magunk vagyunk, magyar emberek magyar földön egy keresztény templom előtt emlékezünk az államalapítás évfordulójára – fogalmazott a település alpolgármestere.

A rövid ünnepi megemlékezést Csézy Ez az otthonunk című dalával Nyemcsok Edina zárta, majd Sinka Imre polgármester felszelte a megszentelt kenyeret, amit körbekínáltak a megjelentek között.

Népszerű

Fotó: KMNP Fotó: KMNP

A nemzeti parki területeken is megkezdődött az illegális hulladéklerakók felszámolása

Zöld zóna

Mészárosné Szabó Anna, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályának vezetője Mészárosné Szabó Anna, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályának vezetője

Nagyüzem az iparkamaránál – online is

Oktatás

Online karácsonyi vásárt szervez a megyei önkormányzat

Békés megye

Pulyka cacciatore édesburgonyával (Fotó: Gallicoop Instagram) Pulyka cacciatore édesburgonyával (Fotó: Gallicoop Instagram)

Pulyka cacciatore édesburgonyával

Ajánlatunk hétvégére

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Friss

Connect