Connect with us

Koncert

Teltházas koncertet adott a Karthago

Fotó: Babák Zoltán
Fotó: Babák Zoltán

Speciális koncertanyagot állítottak össze jubileumi turnéjukra, amiből kihagytak régi nagy slágereket, de a legnagyobbakat, a Rekviemet, az Apáink útjánt műsoron tartották.

41 éve, 1979 szeptemberétől vannak együtt változatlan felállásban és hangban a Karthago tagjai, Szigeti Ferenc (gitár, ének, zenekarvezető) Takáts Tamás (ének, dob, szájharmonika), Gidófalvy Attila (billentyűk, ének, gitár), Kocsándi Miklós (dob, ének) és Kiss Zoltán Zéro (basszusgitár, ének, numerológus). A zenekar vezetőjének filozófiája szerint egy zenekarnak nem csak úgy lehet megújulni, hogy tagokat cserél.

Fennállásuk négy évtizedét az “Együtt 40 Éve!!!” koncertsorozattal ünnepelték. Legnagyobb ezek közül a tavaly áprilisban a budapesti Arénában tartott Szuperkoncert volt. Folytatni szerették volna, de a járvány miatt vagy negyven előadásuk el is maradt, csak az elmúlt héten kezdték újra. Remélik, hogy legalább szeptember végéig folytathaják.

Egyedi, és felismerhető – a west coastra jellemző – dallamos rockzenéjük a ráépülő ötszólamú vokállal. Ezt szereti, ezt várja a közönségük immár négy évtizede, ettől nem is tervezik eltérni.

Szarvasra is jelentős rajongótábor kísérte el a Karthagot augusztus 20-ának estéjére a Vízi Színpadra, ahol a korábbi szezonok fogalma szerinti teltház várta a zenészeket.

Népszerű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Advent 2020: Távolról is közel

Közösség

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Nincsen advent forralt bor nélkül!

Gasztronómia

Varga Viktor beszélget Dósa Zsuzsával és Belinszki Zoltánnal az első LégyOTTon (Fotó: Babák Zoltán) Varga Viktor beszélget Dósa Zsuzsával és Belinszki Zoltánnal az első LégyOTTon (Fotó: Babák Zoltán)

LégyOtt – titkok és rejtelmek

Színház

A megyei elnök felhívása a romániai választások kapcsán

Közérdekű

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Friss

Connect