in , ,

Ismét megnyílt a szentandrási kertbarátok kiállítása

Fotó: Babák Zoltán0
Fotó: Babák Zoltán

Tegnap este megnyílt az utóbbi tíz évben fénykorát élő Békésszentandrási Kertbarát Kör kiállítása a helyi Közösségi Házban. Ahogy azt beszélgetésünk során Szűcs Elekné, Mancika néni megállapította, az 57 éves egyesületnek talán még sohasem volt ennyi tagja, mint most. Sajnos azt is meg kellett állapítania, hogy egy-két kivétellel mindenki nyugdíjas közülük. Biztató, hogy a fiatalokat megmozgató Valamisekkel kialakulóban van egy kapcsolat, de a koronavírus ezt is egy kicsit visszavetette.

Szűcs Elekné köszöntötte a padokon zsúfoltan ülő kertbarátokat, valamint az ide érkező településvezetőket, akik bizonyára igyekeztek a két órával korábban kezdődött testületi ülésen döntéseikkel, hogy elérjék a megnyitót, mondta. Az eseményt megtisztelték a kondorosi és a szarvasi kertbarátok képviselői.

Dr. Lesfalvi Balázs alpolgármester méltatta a kör 57 éves munkáját, illetve azt, “amit letettek az asztalra”.

– Az önök egyesülete olyan nagy tudással rendelkezik, akiktől bárki sokat tudna tanulni – jelentette ki, majd saját, eddig sikertelen kísérleteinek példáján keresztül elmondta, hogy még dinnyetermesztésre is kapott Mancika nénitől tanácsot, úgyhogy jövőre lesz dinnye.

Faluhelyen erre azt mondják, az a biztos, amit megeszel, ezért erre jövőre visszatérünk.

Dr. Lesfalvi Balázs ígéretet tett, hogy az egyesület vezetőjével szoros együttműködésben a fiatalok körében segít a toborzásban.

– Reméljük, lesznek fiatal kertbarát tagok majd, akiknek át tudjuk adni… nemcsak a tudást, hanem az egész… munkát, mert ez munkával jár – tájékoztatta Szűcs Elekné, és hozzátette, a kertbarátkör tagjai az idősebbek köréből kerülnek ki, és nekik már hol itt fáj, hol ott fáj. Szavait nagy derültség követte a padsorokban.

Az elmúlt év mozgalmas és sikeres volt, állapította meg, bár a tagság elöregedése miatt kevesebb helyre tudnak eljutni, mint szeretnének. Az idei esztendő a koronavírus miatt sem úgy alakult, mint tervezték, elmaradt a kirándulásuk, csakúgy mint a Családi nap kivételével az összes nyári programjuk.

A kiállítás bontása egy bográcsos öreglebbencs kíséretében csütörtökön 17 órakor történik. Addig megtekinthető a kiállítás.

Fotó: Babák Zoltán0

Holnaptól ismét jár a busz

Fotó: Keller Dávid0

Lowland az élen, jönnek a negyeddöntők