in ,

STG: Amíg nem történik változás, nem tudom elfogadni a rendőrségi beszámolót

Samu Tamás Gergő (Fotó: Babák Zoltán)
Samu Tamás Gergő (Fotó: Babák Zoltán)

Samu Tamás Gergő a legutóbbi testületi ülésről tartott sajtótájékoztatóján a sok fontos téma közül hármat emelt ki.

A rendőrségi beszámolóról elmondta, hogy jobbikos képviselők eddig még sohasem fogadták el a ezt, mert a Jobbik mindig is a rend pártján állt.

A statisztikák jól mutatnak, mondta, de ahogy azt a rendőrkapitány is elismerte, nemcsak azok a bejelentések vannak amiket láthatunk, azon kívül is rengeteg sérelem éri a szarvasiakat. Vannak szabálysértések, bűncselekmények, amik nem kerültek be ebbe a beszámolóba. Sokan már azért sem tesznek bejelentést egy enyhébb bűncselekmény alapján, mert úgy gondolják, hogy a rendőrség úgysem tud mit tenni.

Biztos benne, hogy a bűnelkövetők nagyon nagy hányada cigányság közül kerül ki. A cigánybűnözéssel kapcsolatban is többször felléptek, és ezt folytatják. Ebben nem látnak előrelépést az elmúlt 10 év folyamán. Elmondta, egy panaszos nekiszegezte, hogy Szarvasból cigányváros lesz, kérte, tegyenek már valamit ez ellen. A testületi ülésen elmondta, nem a cigányokkal van általában a baj, hanem a azokkal, akik bűnöző, aszociális életmódot folytatnak, a szociális védőhálón élősködnek. Utóbbikra a szociális bizottság tagjaként rálátása is van.

Köztudomású volt éveken át, hogy hol lehet kábítószert vásárolni Szarvason. A környéken lakók mind a mai napig azt mondják, hogy a probléma még mindig adott, állította Samu Tamás Gergő.

Attól, hogy akik tudják, de nem jelentik a hatóságnak, még a rendőrségen tudják, hogy hol lehet kábítószert kapni, maguktól is utánamehetnének ezeknek az ügyeknek.

Amíg nem történik változás, nem fogja tudni elfogadni a rendőrségi beszámolót, zárta a témát.

A labdarúgó-egyesület működési támogatásra vonatkozó kérelmét, ahogy a nagytöbbség, ő is megszavazta. Úgy gondolja, hogy nem szabad engedni, hogy ez a 9 millió legyen az akadálya egy 700 milliós fejlesztésnek, amiről informális de biztos forrásból az a hír érkezett, hogy az erre vonatkozó pályázatukat az MLSZ pozitívan bírálta el.

A szúnyogok biológiai gyérítésére vonatkozó javaslatát a testület támogatta. Reméli, ez hozzá fog járulni ahhoz, hogy jövő nyáron ki lehessen menni a szabadba. Alapvetően a kémiai irtás ellen van, de az idén ez szerinte is elkerülhetetlen volt.

A megyei közgyűlés pénteki rendkívüli ülésén a legfontosabb téma az volt, hogy a következő hétéves uniós ciklus pályázati rendszerének a kialakítását elkezdi a megyei önkormányzat. Reméli, hogy a korábbi éveknél gördülékenyebben megy majd a keretrendszer kialakítása, illetve kiküszöbölhetők lesznek az olyan torzulások, mint amit példának említett, hogy Simonka György vezette Pusztaottlakán, egy alig 500 főt számláló településen két ipari park is épül.

Koronavírus – NNK: az új fertőzöttek átlagéletkora 26 év

Bartus Betti és a Mályvavirág Alapítvány új kiadványa, a HPV mindentudó zsebkönyv, a MÁLYVAZSEB (Fotó: S-L.I.)0

HPV oltás???…HPV oltás!!!