in ,

Három magyar magántőkealap-kezelő vásárolta meg a Gallicoop Zrt.-t

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. bejárata

Megvásárolta a Gallicoop Zrt.-t három magyar magántőkealap-kezelő, ezzel a társaság 100 százalékos részvénycsomagja a Takarék, a Béta és a (a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó) Status Food Magántőkealap tulajdonába került – közölte Csák Gyula, a Gallicoop Zrt. újonnan megválasztott igazgatósági elnöke a vállalat pénteki közleménye szerint.

Közleményük szerint a Gallicoop Zrt. újonnan megválasztott igazgatósága Muzsek Andrást bízta meg a vezérigazgatói teendőkkel, aki többek között a Sága Foods Zrt. vezérigazgatójaként is tevékenykedett.

Muzsek András kiemelte, hogy Gallicoop Zrt. hazai piacvezető szerepének megőrzése és a sikeres régiós terjeszkedés érdekében a több mint 100 termelőt érintő integrációt a jövőben is fenn kívánja tartani és tovább erősíteni.

A Gallicoop Zrt. a magyar húsipari ágazaton belül egy olyan nagy potenciállal rendelkező társaság, amely megfelelő tőke bevonásával középtávon megkerülhetetlenné válhat a kelet-közép-európai régió élelmiszerpiacán – tette hozzá.

Közölték: az idén 30 éves Gallicoop Zrt. a hazai pulykaágazat meghatározó szereplője. A többségi magyar tulajdonú vállalat megbízható és jó minőségű termékek előállításával vált Magyarország piacvezető pulykatermékeket előállító piaci szereplőjévé.

A nyilvánosan elérhető céginformációk alapján a szarvasi székhelyű Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. árbevétele tavaly 36,56 milliárd forintot tett ki, egy évvel korábban meghaladta a 35,01 milliárd forintot. Adózott eredménye 2,01 milliárd forint volt 2019-ben, az azt megelőző évben pedig 1,13 milliárd forint.

MTI 2020. szeptember 11., péntek 18:02 – bfn \ gfp – Gazdaság-élelmiszeripar

Sajtérlelő a Szarvasi Agrár Zrt. sajtüzemében (Fotó: Babák Zoltán)

Bejelentették: A Mészáros Csoporthoz kerül a Szarvasi Agrár Zrt.

Boér Zsolt a Hunyadi kispadján a szerdai Nagyszénás elleni mérkőzésen (Fotó: Babák Zoltán)

Új edző a Hunyadi kispadján: Boér Zsolt