Connect with us

Zöld zóna

Testközelből ismerkedhettek a Körös-holtágak világával

Benkások kenutúrán (Fotó: Babák Zoltán)
Benkások kenutúrán (Fotó: Babák Zoltán)

Kenutúra a Körösön címmel hirdette meg szokásos evezős programját a Körösvölgyi Látogatóközpont szerdára, csütörtökre és péntekre. Tóth Tamás természetvédelmi területfelügyelő elmondta, a vírusos időszak miatt csak később tudtak kinyitni, de talán ennek köszönhetően a szokásosnál még nagyobb az érdeklődés a kenutúráik iránt.

Tegnap délután az első csoport a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskolából érkezett Rekényi János vezetésével. Az iskola pedagógusa elmondta, hogy minden ősszel ki szoktak látogatni a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkba, jellemzően az állatok világnapja, de valamilyen más alkalomra szervezett eseményre is szívesen jönnek. Most 22 diákkal érkeztek.

– Már a tavasszal szerettünk volna kijönni evezni, de akkor az ismert ok miatt ezt nem tudtuk megtenni. Most megkerestük Tóth Tamást, aki felhívta a figyelmünket erre a programra, hogy a nemzeti parkok hete keretében lesz egy kenutúra, amin részt tudunk venni. Diákjaink, annak ellenére, hogy nyolcadikosok, kifejezetten izgatottan fogadták a hírt, és már várták, mikor jövünk. Ezek a gyerekek vízjárók, eveznek, úsznak, Körös-parton vannak sokat, de ilyen programon még nem vettek részt – mondta Rekényi János.

Tóth Tamás a legfontosabbnak tartja, hogy – többnyire az iskolákból – fiatalok jönnek, mert mint mondja, a nemzeti park turisztikai programjai egyben környezeti nevelési programok is. Ő és kollégái úgy gondolják, hogy az élmény ami a legfontosabb, hogy a gyerekek a természetben jól érezzék magukat, élményekkel telve menjenek haza, és újra vágyjanak arra, hogy a természetben lehessenek a szülőkkel és a családdal együtt.

– Nagyon fontos, hogy a saját otthoni természeti környezetüket is meg akarják ismerni. Az a véleményem, hogy amit megismerünk, arra nagyobb eséllyel fogunk vigyázni, megvédeni azt, hiszen sokszor nem rossz szándékkal, hanem az ismeretek hiánya miatt tesznek olyat, ami a környezetnek káros is lehet. A környezettudatosságot pedig az élményszerzésen keresztül lehet elindítani – vallják ő és munkatársai.

A rövid vízijártassági és evezőhasználati ismeretek után megtörtént a vízre szállás, hogy egy jó kétórás program keretében a benkások testközelből is megismerkedhessenek a Körös holtágainak világával.

Népszerű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Már készülnek a megye egyre Csabacsűdön

Sport

Fotó: Gallicoop Instagram Fotó: Gallicoop Instagram

Nyári pulykamell télen

Ajánlatunk hétvégére

Nappalozó erdei fülesbagoly a Tessedik Sámuel Múzeum melletti nyírfán (Fotó: Babák Zoltán) Nappalozó erdei fülesbagoly a Tessedik Sámuel Múzeum melletti nyírfán (Fotó: Babák Zoltán)

Városlakó erdei fülesbaglyok Szarvason

Zöld zóna

A fotó a Tessedik Sámeum Múzeum gyűjteményéből származik A fotó a Tessedik Sámeum Múzeum gyűjteményéből származik

Ünnepek múltán az ünnepekről

Szarvas

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Friss

Connect