Connect with us

Oktatás

Kifürkésztük az állatvilág titkait!

Csillogó szemek, izgatott cselekvési- és tudásvágy, nyitottság, a természettudományok iránti fokozott érdeklődés, aktivitás. Többek között ezek jellemzik azokat a gyermekeket, akik a Gál Ferenc Egyetem Szarvasi Gyakorlóóvodája „Kisfürkész” tehetségműhelyének palántái.

A „Kisfürkész” tehetséggondozó program célja, hogy rendszeresen szervezett foglalkozásokon lehetőséget biztosítson a természettudományos érdeklődésű és e területen kiemelkedő képességet mutató gyermekek aktív, játékos cselekedtetésére. Egyszerű, gyermekek számára is elvégezhető kísérletekkel biztosítja a gyönyörködtetést, a jó játékot, mindemellett megismerteti a természet titkait, törvényeit, megérthetik alkalmazásukat a hétköznapi életben, mely megalapozza tudományos ismereteiket. A négy ősi elem: a tűz, víz, föld, levegő mindig is foglalkoztatja a gyermekeket, ezen kívül a növények, állatok életkorukból adódóan is közel állnak hozzájuk. A nevelési év folyamán konkrét tapasztalatot szereznek az egyes anyagok különböző reakciójáról, arról, hogy milyen törvények uralkodnak az őket körülvevő világban, valamint helyszíni tapasztalatszerzéseken vehetnek rész.  Így bonyolult magyarázatok nélkül is, az élményeken keresztül kiválóan szemléltethetők az összefüggések.

Kihasználva a jó időt, elsőként egy műhelyfoglalkozás keretében a Körös-Maros Nemzeti Park Körösvölgyi Állatparkjába látogattunk el, ahol interaktív állatbemutatáson vehettek részt a gyerekek. A vaddisznók, a gímszarvasok, a dámszarvasok és az európai bölények látványetetése közben a bátrabbak maguk is odaadhatták az eleséget az állatoknak. Ez minden bizonnyal olyan élményeket biztosított számukra, melyek megalapozzák a természethez fűződő pozitív érzelmi viszonyulásukat. Lehetőségük nyílott egyéni tapasztalataik, korábbi élményeik társaikkal történő megosztására is.

Hamarosan híradással leszünk újabb izgalmas programjainkról.

Szalbotné Kovács Mária – műhelyvezető óvodapedagógus, programkoordinátor

Népszerű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Ködben ébred a város

Zöld zóna

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

TSM: most még takarítás és rendezkedés, pénteken nyitás

Turizmus

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Döntött a testület: a települési főzőverseny Szabó Imre nevét fogja viselni

Közösség

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Az őszi Pepi-kert színei

Szabadidő

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Friss

Connect