in ,

Birkózófinish az országos bajnokságokon

Sükösd Attila, Tóth Dominik és Szijjártó Mandel
Sükösd Attila, Tóth Dominik és Szijjártó Mandel

Talán az idei év utolsó versenyének az eredményeit küldte Sükösd Attila, a birkózók edzője, bár reménykednek benne, hogy nem így lesz.

Kadet Országos Bajnokság
(2020.09.05. Gyál)

Sajnos idén már nem sok versenyre lesz lehetőségünk, így kénytelen vagyunk mindenhol elindulni, ahol csak lehet. Így jutottunk el Gyálra, ahol a kadet OB-n vettünk részt javarészt serdülő korcsoportú gyerekekkel. Hajduch Nándor, aki a legnagyobb esélyese volt súlycsoportjában az éremre, korábbi sérülés miatt nem vehetett részt.

Tóth Patriknak volt egyedül esélye a dobogóra, annak ellenére, hogy csak engedéllyel indulhatott fiatal kora miatt. El is jutott a bronzmérkőzésig, ahol egészen a meccs utolsó 10 másodpercéig vezetett, és úgy volt , hogy megszerzi a bronzérmet, aztán pszichésen sajnos annyira fáradt volt, hogy ellenfele utolsó nagy hajráját nem bírta kivédekezni, így az 5. helyen végzett. Sajnálatos ez a dolog, de a pozitív oldalát nézve egy nagyon nehéz és jó mérkőzés volt, ami mindenképp a javára válik, és talán tanul is belőle, hogy legközelebb tovább bírja idegekkel a tétmérkőzéseket. Szomorú is egyben, mert saját korcsoportjában úgy néz ki, hogy idén a koronavírus miatt nem lesz megrendezve az OB . Patrik nagy esélyese volt az országos bajnoki címnek, és egyben nagy esélye volt a szintén elmaradt Serdülő Európa Bajnokságra utazni.

Toljuk tovább a szekeret, és reméljük az ilyen meccsek csak előre viszik, és végül országos bajnoki címig tudja repíteni egyszer! Gratulálunk az 5. helyhez és kívánjuk , hogy jövőre ezt éremre váltsd! Mi bízunk benned/bennetek!

A csapat további tagjai, akik részt vettek a versenyen : Neumann Péter, Szpin Mihály , Balázs Gergely. Nekik sokat kell még erősödni , hogy beférjenek a legjobb 5 közé.

Junior Szabadfogású Országos Bajnokság
(2020.09.12. Orosháza)

Amit az előző héten az egyik Tóth otthagyott, azt a másik most haza hozta!

Szeptember közepén Orosházán jártunk, talán az idei év utolsó versenyén. Fiatal egyesületünk két legidősebb tagja vett részt a megmérettetésen, Tóth Dominik és Szijjártó Mandel. A járvány ellenére szerencsére még ezt a versenyt meg tudták rendezni az idősebb korosztálynak, amin mi is részt vehettünk, és nem is eredménytelenül. Dominik révén egy OB bronzot tudtunk haza hozni , míg Mandel révén egy 4. helyet szereztünk. Múlt héten sajnos a Kadett OB bronz ott maradt, de a legidősebb Tóth most szépített öccse elvesztett bronzmérkőzésén. Amennyiben a kisebb korosztálynak nem lesz megrendezve az Országos Bajnokság úgy mindenképp szép befejezése ez az évnek.

Gratulálunk fiúk és eredményekben gazdag jövőt kívánunk nektek! 👍😉😊

Sükösd Attila

Varga Viktor a Sógornők olvasópróbáján nyilatkozik a Körös TV riporterének, Szigeti Annának (Fotó: Babák Zoltán)

Varga Viktor és a Sógornők

0

A gyerekek, akiknek hód volt a nagypapájuk