Connect with us

Koncert

Gyönyörű időben búcsúztatták a nyarat

Fotó: Babák Zoltán
Fotó: Babák Zoltán

Gyönyörű időben ült a bokrok közé a Szarvasi Kamarazenekar vasárnap, a szokásos nyárbúcsúztató koncertjén a Szarvasi Arborétumban.

Vas István koncertmester szerint több mint tíz éves sorozatot tudhatnak már a hátuk mögött a tavaszi és őszi Pepi-kerti koncertek.

Ezekben a vírustól terhes időkben Nem könnyű összeszedni a zenekart, mondta Vas István, mert ők is védekeznek. Családanyák, sőt, várandós zenekari tagjaik vannak, így mindenkire rá van bízva, vállalja-e a hangversenyt. Ennek ellenére szép számban jöttek ki, hogy megörvendeztessék hallgatóságukat, akik a sétálgatók mellet szarvasi törzsközönségükből is áll.

Korokon keresztül a barokk muzsikától napjaink slégereiig, mindenféle műfajból adnak ilyenkor ízelítőt, de így, ősszel, az aradi vértanúkról is meg szoktak emlékezni.

A műsor összeállítása során gondoltak azokra a vendégekre, akik nem kifejezetten a koncert miatt érkeztek az Arborétumba, hanem csak egy kicsit sétálgatni szerettek volna, ezért rövidebb darabokat válogattak a műsorba Schubertől napjaink rockzenééig.

Csermák Dobbantó táncával nyitották a műsort, majd korai romantika előfutára, Franz Schubert Katonaindulója hangzott el, tájékoztatta a közönséget Dr. Dobos Ágoston, a délután házigazdája.

– A Katonainduló most békeidőben hangzik, és hálát adhatunk, hogy egy ilyen békés, háború nélküli országban hallhatjuk ezt az örökzöld Katonaindulót – mondta az evangélikus lelkipásztor Dobos Ágoston, a zenekar brácsása.

Népszerű

Szombat, vasárnap is játékban

Sport

Terítéken a roma gasztronómia

Szarvas

Győzelmi öröm a Szarvasi FC Mezőhegyesi SE elleni aratott bravúros győzelme után (Fotó: Babák Zoltán) Győzelmi öröm a Szarvasi FC Mezőhegyesi SE elleni aratott bravúros győzelme után (Fotó: Babák Zoltán)

Elkezdték a felkészülést a Szarvasi FC játékosai

Sport

Zsánesz románesz?

Szarvas

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Friss

Connect