in , ,

Disc golfosoktól volt halk az Arborétum

Fotó: Babák Zoltán0
Fotó: Babák Zoltán

Az elmúlt hétvégén rendezték meg az ArbOpen 2020 disc golf bajnokságot, amivel egyidőben zajlott az országos disc golf bajnokság döntő fordulója is. A Szarvasi Arborétum kiváló terep erre, nem véletlenül voltak komoly terveik vele a szervezőknek.

A disc golf nem egy hangos sport, mindenki koncentrál, nem zavarja a másikat. A Pepi-kert vendégeinek is kiváló alkalom volt, hogy testközelből is megismerjék a sportot, mert sokszor fogalmuk sem volt, hogy éppen keresztbe sétálnak a pályán, de ez senkinek sem okozott gondot, mindenki türelmes volt mindenkivel.

43 játékos érkezett a háromnapos viadalra, ami abszolút rekord a sportág magyar történelmében. Az eredeti tervek szerint a Szarvasi Arborétumba hozták volna hét ország kilencven versenyzőjét a közép-európai bajnokság fordulójára, de a pandémia közbeszólt.

Péntek a gyakorlásé volt, szombaton két, vasárnap három kört kellet teljesíteni. A torna győztese az ezekben szerzett pontok után állt össze.

Három kör, tizennyolc kosár körönként. A szabályai a golféhoz hasonlítanak. A kiindulópontról a disc-kel (frízbivel) minél kevesebb dobásból kell egy-egy kosarat teljesíteni. Ezt számolják, összeadják, és a tizennyolc kosár után dől el, ki nyerte.

Szabó Norbertet, az egyetlen szarvasi versenyzőt, az ArbOpen megálmodóját kérdeztük, hogy minek köszönhető ez a népes mezőny. “Fejlődik a sport”, érkezett a rövid válasz. Az ArbOpen úgymond belépő a komolyabb versenyek érájába. Egy Eb-n akár százhetven versenyző is játszik, árulta el Norbi, aki ezen a hétvégi fordulón a harmadik helyet szerezte meg az MP40 kategóriában.

Az eredmények:

Az országos bajnokság 1. helyezettjei:
MPO: Kovács Tamás
MP40: Török Péter, 3. Szabó Norbert

Arbopen 1. helyezettjei:
MA I. hely: Veres Balázs
FA I. hely: Csepeli Aliz

A pénteki Doubles eredményei:
I. hely: Furka Róbert – Török Péter
II. hely: Szabó Norbert-Gaál Attila (Szeged)

(MPO – man pro open, MP40 – man pro 40 év+, MA-man advanced, FA-female advanced)

A részletes eredményeket itt lehet megtekinteni.

0

„Szívd fel bringám!” Gyakorlós módra

Kriska Norbert ollózása nem ért gólt (Fotó: Babák Zoltán)0

Irreális gólkülönbséggel nyert Szarvas