in ,

Sajtos tejszínes húsgolyók Czene Kitti konyhájából

Sajtos tejszínes húsgolyók (Fotó: Gallicoop Instagram)
Sajtos tejszínes húsgolyók (Fotó: Gallicoop Instagram)

Gyors és könnyű recept, próbáld ki te is!😋

Sajtos tejszínes húsgolyók

Hozzávalók a húsgolyókhoz:
fél kg Gallicoop darálthús
2 tojás
15 dkg füstölt sajt reszelve
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
1 kk bors

2 kk pirospaprika
1 kávéskanál fokhagyma granulátum

Öntethez:
300 ml főzőtejszín
Tömlős krémsajt
1 kk só
fél kk bors
1 kk szerencsendió

Tetejére:
15 dkg füstölt reszelt sajt
Petrezselyem

A darálthúst, a tojásokat, és a reszelt sajtot a fűszerekkel (só, bors, pirospaprika, fokhagyma granulátum) összekeverjük egy tálban, ezután rakunk hozzá 2-3 evőkanál a zsemlemorzsát, és újra kézzel átkeverjük. A masszából golyókat formázunk, majd egy tepsibe helyezzük őket.

Az öntethez elkezdjük forralni a tejszínt a krémsajttal, és fűszerezzük (só, bors, szerecsendió) Ha összeforrt, és már elolvadt benne a krémsajt is, akkor ráöntjük a húsgolyókra.

A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd egy kevés zöldfűszerrel

Sütőben 200 fokon 25-35 percig sütjük.

Fotó: Gallicoop Instagram

Korábbi ajánlataink itt olvashatók.

 

Biri Andrea Summer Time című Szarvason készült képét különdíjjal jutalmazta a nemzetközi zsűri

Szarvason készült kép utazik a világ körül

0

Beérett az idei termés a Szlovák Iskolában