in ,

Élet a Ridikül mögött – és a Ridikülben

Hegedűs Éva és Dióssy Klára (Fotó: S-L.I.)0
Hegedűs Éva és Dióssy Klára (Fotó: S-L.I.)

Az Országos Könyvtári Napok keretén belül 2020. október 7-én 16 órakor közönségtalálkozón vehettek részt a Városi Könyvtárba látogatók, a meghívott vendég Dióssy Klára, a Ridikül című televíziós műsor háziasszonya volt, akivel Hegedűs Éva szerkesztő-riporter beszélgetett.Szívmelengető mosoly, csengő hang és sok-sok nevetés…ez jellemezte végig a közel másfél órát, amiben Dióssy Klári őszintén és nagyon közvetlen módon mesélt életéről, gyermekkoráról, gyermekkora helyszíneiről, szüleiről, tanulmányairól, magánéletéről, élete nagy megpróbáltatásairól, és arról a korántsem egyszerű szakmai életútról, ami a mostani műsoráig, a Ridikülig vezetett.

A mezőtúri születésű, majd Kunszentmártonban felnövő műsorvezető már gyermekkorában bemondónak készült, a szolnoki középiskolai tanulmányok után Szegedre került főiskolára, ahol pedagógusként végzett. A főiskolás évek alatt a Magyar Televízió munkatársaként kezdte a televíziós pályafutását, előbb a szegedi körzeti stúdióban dolgozott, ezután kapott munkát különféle országos magazinműsorokban: Főtér, Ma reggel, Család-barát, Balatoni nyár.

2016-tól a Ridikül háziasszonyaként ismert „tévés” a műsorkészítésről is sok érdekes tényt elmondott, miközben válaszolt a résztvevők kérdéseire: előre és sokat készül a műsorokra utánaolvasással, a téma tanulmányozásával; 2 nap alatt 6 adást vesznek fel; nagy és néha nehéz feladat 1-1 téma kapcsán a meghívott vendégeket összehangolni, „összekapcsolni”, megteremteni a jó és kellemes légkört az adások során; és azt is bevallotta, még mindig van benne izgalom, drukk a felvételek előtt. Mindezek mellett nagyon kiváltságos helyzetben érzi magát, hisz azt csinálja, amit szeret, és amire gyermekkora óta vágyott: a televízióban műsort vezet!

S-L.I.

0

Újraindultak a kézilabdás bajnokságok

0

Magyar bajnok lett Balázs Dominik és Kondacs Jázmin Bíborka táncospár