in , ,

Állati jó állatos nap a Gyakorlóban

0

Október 4-e az ÁLLATOK VILÁGNAPJA. Ezen a napon őket ünnepeljük, és Assisi Szent Ferencre, az állatok védőszentjére emlékezünk. Már életében legendák születtek az állatoknak szóló prédikációiról és az állatokkal való beszélgetéseiről, hisz értett a nyelvükön.

Iskolánk tanulói – és pedagógusai! – most is nagyon lelkesen készültek erre a napra, állatmintás ruházatukkal is hangsúlyozva a nap jelentőségét, így mindenki joggal érdemel(het)te ki a LEGÁLLATOSABB címet és a jutalmat, melyet a Gyakorló minden kis, „állatos” polgára másnap vehetett át az intézmény és a DÖK jóvoltából.

Mint a többi világnap, ez is egy fontos ügyre kívánja felhívni a figyelmet: vigyázzunk, figyeljünk a körülöttünk lévő állatokra, hisz nekünk kell gondoskodnunk róluk!

Antoine de Saint-Exupéry örökérvényű gondolata egyetlen lelkiismeretes állattartónak sem ismeretlen: „Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél”. Iskolánk polgárai pedig felelősek! Ebben a tanévben sem maradtak el a kóbor kutyusoknak szánt adományozások; az iskolaudvar pedig idén is megtelt Gyakorlós gazdikkal és kedvenceikkel. Kutyusok, cicák, hörcsögök, pintyek, teknősök, békák és számos különleges állat – gekkók és kaméleon – tették még különlegesebbé az alkalmat.

Éljünk és cselekedjünk úgy, ahogy Szent Ferenc hirdette a 13. század elején, mert ez örök érvényű: mindent szeretnünk kell, ami körül vesz minket, legyen az élő vagy élettelen.

GFE SZGYÁI-programfelelősök

Samu Tamás Gergő és Pálinkás Tamás (Fotó: Babák Zoltán)

A közelmúlt témáit vette sorra a Jobbik

Fotó: Babák Zoltán0

A papírforma a Hunyadi otthonában