Connect with us

Sport

Sikeresen versenyeztek karetésaink Miskolcon

– Önmagában már az is siker, hogy mérkőzhettek karatésaink, de az eredmények sem maradtak el. A koronavírus járvány miatt az előző szezon összes versenyét törölték, és most is csak egy kis létszámú tornára kerülhetett sor a borsodi megyeszékhelyen, a járványügyi szabályok szigorú betartása és további óvintézkedések megtétele mellett – foglalta össze két mondatban az idei karateszezont Ruzsinszki György edző.

A miskolci Avas Kupán korosztályonkénti időrendben jöttek egymás után a sportolók, súlycsoportonként maximum 10 fő részvételével, a védőfeleszereléseket pedig minden  mérkőzések előtt lefertőtlenítették, nézők be sem mehettek a csarnokba.

– Versenyéhségüktől hajtva csapatunk tagjai nagy lelkesedéssel vágtak neki a hosszú útnak. A tízévesek küzdelmeire 13 órától került sor, ebben a kategóriában két szarvasi versenyző is érintett volt. Bár a technikák pontosságában érezhető volt a rendszeres megmérettetés hiánya, a megfelelő küzdőszellemmel sikerült ellensúlyozni azt – mondta a szarvasiak mestere.

Ruzsinszki Balázs első, Susányi Zoltán a második helyen végzett. A következő korosztályban Kemény Ákos lépett tatamira, aki két mérkőzést is taktikusan és magabiztosan nyert, támadásainál, ellentámadásainál jól kontrollálta az ellenfél mozgását és a  távolságot, kihasználta a kínálkozó lehetőségeket, így a döntőbe jutott. A fináléban is szerzett ponttal jutalmazott találatot, de végül ezüstéremmel zárt, ami így is nagyszerű eredmény.

A kadetek közt a kategóriában újonc Müller Péter és az utolsó éves Kerti Kelemen indult. Peti bár magabiztosan irányította a mérkőzését egy támadást nem reagált le megfelelően, kéztalálatai túl erősek voltak, rúgásából pedig hiányzott a pontszerű kivitelezés, így nála ezúttal elmaradt a továbbjutás.

Kelemen magabiztosan kezdett, három fejrúgással 9:0-ra nyerte első mérkőzését, és a következő mérkőzéseken is végig fölényben versenyzett, minden mérkőzésre tartogatva egy lábtechnikát. A döntőben is sikerült egy kontrarúgással előnyt szereznie, amivel végül a dobogó tetejére állhatott.

Nagy Máté első mérkőzését magabiztosan uralta, két testrúgással  biztosította be a továbbjutását.  A második meccset is a szarvasi fiú irányította, ütéseire azonban vagy csak egy bírói zászlót vagy kontakt büntetésért kapott, majd az egyik akciója után elmaradó védekezést ellenfele kihasználta, így Máté a harmadik helyen zárt.

Frankó Dániel végig dominált a mérkőzésein, több fejrúgást és dobást is végrehajtott, végül a második helyen zárta a versenyt.

– Minden versenyezőnknél láttam az elvégzett munka hatásait, egyértelmű a fejlődés azokban a dolgokban, amikre az edzéseken a hangsúlyt helyeztük. Örülök, hogy éles helyzetben is próbálták a sportolók megvalósítani a kapott technikai és taktikai feladatokat, ami nagy részben sikerült is, e mellett végre én is pontos visszajelzést kaptam a következő időszak feladatainak tervezéséhez is. A finomhangolás nem volt tökéletes, a technikák kicsit pontatlanok voltak, de ez természetes egy ilyen hosszú versenyzésmentes időszakot követően. Csapatunk tagjaiban töretlen a lendület, amihez motivációs lökést adott ez a szereplés is” – összegezte Ruzsinszki György a miskolci versenyhétvégét.

Népszerű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Óvintézkedések mellett zajlott a Reménységek Tornája

Sport

Mentáscsokis sósmogyorós pohárkrém (Fotó: Babák Zoltán) Mentáscsokis sósmogyorós pohárkrém (Fotó: Babák Zoltán)

SEGÍTSÉG! Érzékeny vagyok!

Gasztronómia

Az Oktatási Hivatal elismerő címe a GFE Gyakorlóintézményének

Oktatás

A Kossuth-téren felvonják az 56-os lobogót (Fotó: Babák Zoltán) A Kossuth-téren felvonják az 56-os lobogót (Fotó: Babák Zoltán)

Babák Mihály: A szabadságvágy ünnepe volt 56

Közösség

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. október
h k s c p s v
« Sze    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Friss

Connect