in ,

Ötgólos, kapott gól nélküli siker

Furár Róbert fejesgóljával állt be az 5–0-ás végeredmény (Fotó: Babák Zoltán)0
Furár Róbert fejesgóljával állt be az 5–0-ás végeredmény (Fotó: Babák Zoltán)

A 10. játéknapon van túl a kvalifikációs sorozat, amelyben a Csanádapáca volt a soros ellenfelünk. Vendégeink nem a legjobban szerepelnek a bajnokságban, nekik majd a tavasz hozhat megváltást, de jelenleg velünk kellett megmérkőzniük, ne legyünk álszerények, a győzelem nem, csupán annak aránya lehetett kérdés tárgya.

13. perc: Egy kapu előtti kavarodás után röviden, ráadásul középre sikerült felszabadítani az apácai védelemnek, Simon az átvétel után 23 méterről lőhetett, a nem túl erős, középre tartó lövést Demkó maga mögé, a gólvonalon túlra ejtette. 1-0.

17. perc: Vargát akadályozták szabálytalanul a tizenhatos sarkánál,amiért szabadrúgást kaptunk, a letett labdának a sértett futott neki, és a játékszer a kapu jobb oldalába vágódott. 2-0.

49. perc: Kriska vitte le az alapvonalig a labdát, majd középre gurított, az érkező Zima közeli lövése még lepattant egy védőről éppen Klimaj elé, aki három méterről a kapu közepébe fejelt. 3-0.

52. perc: Kasza felszabadítási kísérlete került Klimaj elé, aki fordulásból, kilenc méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. 4-0.

59. perc: Varga ívelt be szögletet balról, a remek ívben szálló labdára Furár érkezett középen, és hét méterről a kapu közepébe fejelt. 5-0.

Az időjárás a csúnyábbik arcát mutatta felénk szombaton, a hideg, nyirkos idő több nézőt inkább az otthoni karosszékben marasztalt, csupán a legkitartóbb szurkolók vállalták fel hogy ezt a kilencven percet a helyszínen kövessék végig. Az esélyeknek megfelelően hamar kétgólos előnyre tettünk szert, a vendégek szinte csak a védekezéssel voltak elfoglalva, de azt igen odaadóan, és sikeresen tették, mivel ezeket a gólokat nem akarták újabbak követni. Ahogy telt az idő egyre lazult a nyomás, így az apácaiak már többször el-el jutottak a kapunkig, ha nem akartak futóversenybe keveredni, akkor távolról próbálkoztak, egy ízben Kránicz lövése centikkel kerülte el Rohony kapuját. A pihenőre két gólos előnnyel vonulhattunk, mivel a meggyőző kezdés ellenére idővel erősen visszavettünk, de talán ezt nem lenne ildomos a sok hiányzóra fogni. A folytatásban a frissen beállt cseréknek köszönhetően az elején szintén odaléptünk a gázra, ami újabb három gólt eredményezett, de negyedóra elteltével megint csak alapjáratra estünk vissza, ami ugyan elég volt a fölény megtartásához, de a rengeteg pontatlanság miatt játékunk esetlegessé vált. Ebből az állapotból már nem tudtunk újítani a végére sem, így maradt az öt gólos győzelmünk, ami általában megsüvegelendő eredmény lenne, de ismerve a két csapat lehetőségeit, és céljait, nem kis hiányérzet maradhatott bennünk a lefújást követően. A következő ellenfelünk az Okány csapata lesz, idegen környezetben.

Szarvasi FC 1905 – Csanádapácai EFC 5-0 (2-0)
Szarvas, Erzsébet liget – 130 néző. Játékvezető: Mihálik Pál (Németh B., Végh F.)

Szarvas: Rohony M. – Deli L. (Furár R.), Szikora M., Bány I. B., Törköly T. (Kriska N.), Mojzsis M., Bakró G. (Zima D.), Styecz M. (Bány II. B.), Simon R. (Molnár E.), Varga I., Klimaj Z.
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Csanádapáca: Demkó M. – Haba Sz. (Tassi Zs.), Mag J. (Tofan A.), Göcső V., Bozsó M., Matyelka T., Németh R., Dajka P., Kránitz A. (Annus Cs.), Kasza I., Gyallai Á.
Vezetőedző: Szikora Pál

Gólszerzők: Simon R. 13′, Varga I. 17′, Klimaj Z. 49′, 52′, Furár R. 59′

Edzői nyilatkozatok:

Somogyi János: – Évek óta lelkes hazai közönségünk a látottaknál sokkal többet érdemel. Remélem, hogy az utolsó négy mérkőzésen minden játékosom összeszedi magát.

Szikora Pál: – Mint mindig, most is helytálltunk.

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)
Fotók: Babák Zoltán

Fotó: Nagy Mihály / magyarepitok.hu

December közepétől használható az M44 Békéscsaba-Kondoros közti szakasza

Fotó: Babák Zoltán0

Ismét látogatható Ruzicskay György hagyatéka