in ,

Pulykakolbászos, töltött medallion

Fotó: Gallicoop Instagram
Fotó: Gallicoop Instagram

Pulykakolbásszal és fűszeres rizzsel töltött pulyka medallion csónakok, avagy hús és köret egyben sütve!

4 főre
40 dkg medallion
3 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
20 dkg rizs
1 marék koktélparadicsom
20 dkg pulyka pároskolbász

Bors
1 tk provanszi fűszerkeverék
olívaolaj

A húsokat sóval, borssal, provanszi fűszerkeverékkel, és kevés olajjal bedörzsöljük.A rizst megfőzzük, lecsepegtetjük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a felaprított hagymát, fokhagymát, karikára vágott kolbászt. Átpirítjuk, és hozzáadjuk a negyedbe vágott koktélparadicsomokat. Sóval, borssal, provanszi fűszerekkel ízesítjük. Belekeverjük a rizst is. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A húsokat belehelyezzük, és a szeletek közepére a kolbászos tölteléket halmozzuk. A hússzeleteket két oldalról fogpiszkálóval összetűzzük. 30 perc alatt készre sütjük, salátaleveleken tálaljuk.

Korábbi ajánlataink itt olvashatók.

Fotó: Gallicoop Instagram

 

Tetszett a cikkünk?

Fotó: Babák Zoltán0

Ismét látogatható Ruzicskay György hagyatéka

0

Három sakkozó, három érem