in , ,

Továbbra is várják a vállalkozó kedvű kincskeresőket

Fotó: Babák Zoltán0
Fotó: Babák Zoltán

A legenda, miszerint Tessedik temploma abból a kincsből épült, amit az alapok ásásakor talált a lelkész, a közelmúltban új lendületet kapott egy pályázatnak köszönhetően megalkotott városi kalandjáték, a Tessedik kincse formájában.

A játék eredetileg többórás sétálós elfoglaltságot jelentene, de szerdán egy demonap keretében ezt most a Tessedik Sámuel Múzeum nagytermének falai között tehették meg annak a hat csapatnak a tagjai, akik vállalkoztak arra, hogy a végére járjanak a mítosznak. Többnyire az iskolák diákjaiból és padagógusaiból szerveződött teamek mellett részt vett Szarvas Város Barátainak Köre különítménye is.

Induláskor – csakúgy mint szabadtéri változatában – minden csapat kapott egy kezdőcsomagot, amiben minden szükséges segédeszköz megtalálható volt ahhoz, hogy vetített képek során át egy virtuális sétát téve Szarvason papíralapon kiderítsék, létezett-e a kincs.

Az estébe nyúló rendezvényen végül minimális pontkülönbséggel a szlovák önkormányzat triója győzedelmeskedett. Második helyen a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola, míg a megosztotta harmadikon a GFE Szarvasi Gyakorlóintézmény és a roma nemzetiségi csapat szerezte meg.

– A játékkal szerettük volna felhívni a figyelmet a kalandpályára. Emellett a közösségépítést céloztuk meg, kiemelten a városban élő nemzetiségek és a 12-18 éves korosztály között – nyilatkozta a program hátteréről Roszik Zoltán, a Szarvasi Viribus Unitis Alapítvány titkára. – A kalandtúránkra egyébként továbbra is várjuk a jelentkezőket a www.tessedikkincse.hu honlapon keresztül. Bízunk benne, hogy sokan lesznek, akik a késő őszi kirándulóidőt kihasználva a játékon keresztül fedezik fel Szarvas szépségeit.

Az eseményt a Szarvasi Viribus Unitis Alapítvány szervezte, amely a TTOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00193. azonosítószámú, „Tessedik kincse nyomában” című nyertes, 4 895 400 Ft összegű támogatásból valósul meg. Jelen projekt az Európai Unió, Magyarország és az Európai Szociális Alap társfinanszírozása által biztosított forrásból jött létre.

Fotó: Babák Zoltán

Rendhagyó irodalomórával emlékeztek 56-ra

0

Csendes megemlékezés Szentandráson