Connect with us

Sport

Óvintézkedések mellett zajlott a Reménységek Tornája

Fotó: Babák Zoltán
Fotó: Babák Zoltán

A hétvégén csak szarvasi növendékek mérték össze tudásukat a Fő téri tornatermében. Az évente két alkalommal megrendezésre kerülő verseny ezúttal szűk körben és kellő óvatosság mellett zajlott.

A bejáratnál már homlokmérővel fogadták az érkezőket,, amivel minden belépőnek megmérték a testhőmérsékletét. A köszöntést követően arra kérték a teremben tartózkodókat, hogy kellő távolságra foglaljanak helyet egymástól. A bírók, segítők, szülők és a gyermekek a teremben maszkot viseltek, azt csak a küzdelmek idejére vették le a versenyzők. A biztonságot erősíti továbbá, hogy a mérkőzések során a szabályok és a védőfelszerelések miatt sem érhetnek egymáshoz a sportolók. A köszöntőt követően a program a bemelegítéssel indult, ahol körültekintően 1,5 méterre állították a gyermekeket egymástól. A gyakorlatokat Frankó Dániel, a magyar válogatott keret tagja, Szarvas város sokszoros Jó tanuló-jó sportoló diákja vezényelte. A megmérettetés a kadetek küzdelmeivel indult, amit a legkisebbek is élvezettel szurkoltak végig. Mindhárom versenyző tudott meglepetést szerezni ellenfelének, látványos lábtechnikákkal, fordulós rúgásokkal és földrevitellel is megfűszerezve a küzdelmeket. A nagyok után a kicsik következtek: az óvodás korúaktól felfelé haladva mérkőztek meg az egyesület fiataljai a labdás küzdelem versenyszámban, sok örömet szerezve edzőiknek és a verseny nézőinek. A negyedikesek ez alkalommal küzdöttek először már karate technikákkal.  A gyerekek az edzéseken az olimpiai szabályrendszernek megfelelően érintés nélkül gyakorolják a találatokat, de hogy a véletlen se okozhasson sérülést a kéz- és lábvédő mellett fejvédő is óvta épségüket. Az első lépések különösen izgalmassá tették a szülők és az edzők számára is ezt a versenyszámot, de nem maradt el a nagyobb csapattársak biztatása sem.

Ruzsinszki György, a verseny szervezője elmondta, nagy öröm számára, hogy az elmaradt tavaszi fordulót követően ezúttal lehetőségük nyílt megtartani a versenyt. A versenyt azzal a gondolattal zárta, hogy az ő szemében már az bajnok, aki ebben a nehéz helyzetben kitart és rendszeresen sportol, jár edzésre, majd éremmel jutalmazta a torna résztvevőit.

Fotó: Babák Zoltán

Népszerű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Advent 2020: Távolról is közel

Közösség

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Nincsen advent forralt bor nélkül!

Gasztronómia

Varga Viktor beszélget Dósa Zsuzsával és Belinszki Zoltánnal az első LégyOTTon (Fotó: Babák Zoltán) Varga Viktor beszélget Dósa Zsuzsával és Belinszki Zoltánnal az első LégyOTTon (Fotó: Babák Zoltán)

LégyOtt – titkok és rejtelmek

Színház

A megyei elnök felhívása a romániai választások kapcsán

Közérdekű

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Friss

Connect