in ,

Egy hullámvölgy döntötte el a mérkőzést

Fotó: Babák Zoltán0
Fotó: Babák Zoltán

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 6. játéknapján a dobogóra pályázó hódmezővásárhelyi csapatot látták vendégül a szarvasi lányok. A helyi fiataloknak az első félidő középső szakaszában volt egy rossz periódusuk, amit a rutinos vendégek kihasználva, eldöntötték a csata kimenetelét.

Szarvasi NKK–Hódmezővásárhelyi LKC 26–38 (11–21)

NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, zárt kapuk mögött. Vezette: Oláh Edit, Szikszai Judit. Szarvas: Skorka – Brachna, Nyerges 1, MAJOROS 11 (1), Óvári 5, Tasgyik 4, Paska 3. Csere: Juhos, Bakró (kapusok), Ábrahám, Jani, Závoda, Trnyik 2, Fodor. Edző: Száva Flórián. A Hódmezővásárhely legjobb góldobói: Csák 8, Kovács Sz. 8 (3). Kiállítások: 14, ill. 8 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 5/5.

A hazaiak kezdetben hét mezőnyjátékossal támadtak, így a 8. percig felváltva estek a gólok. Ezt követően az átlövőik egyre kevesebbszer tudták bevenni a vendégek kapuját, akik a megszerzett labdákból több üres kapus gólt is dobtak, vagy gyors indításból növelték előnyüket (20. perc: 6–16). A félidő utolsó 10 percében ismét felváltva estek a találatok, megmaradt a korábban kialakult különbség. Fordulás után feljavult a szarvasiak védekezése, ezáltal végig szoros csata folyt, igaz a képzett vásárhelyiek így is stabilan őrizték előnyüket.

Száva Flórián: – A második félidőben megnehezítettük a dobogóra pályázó vendégek sorsát.

Ny. M.

Fotó: Babák Zoltán

Fotó: Gallicoop Instagram

Pulykamell francia sóskamártással

Dósa Zsuzsa a Sógornők sajtónyilvános olvasópróbáján (Fotó: Babák Zoltán)

Alkalmazkodunk a helyzethez