in ,

Most még jéghizlalás, szombaton nyitás

Hizlalják a jeget a szarvasi jégpályán (Fotó: Babák Zoltán)0
Hizlalják a jeget a szarvasi jégpályán (Fotó: Babák Zoltán)

Hízik a jég, már 4-5 centiméteres a Szarvasi Jégpályán. Az egyesület tagjai felváltva locsolják, hogy 0,1 centinként elérjék a sportolási célra alkalmas vastagságot, amihez legalább 10 centi kell. Ez azt jelenti, hogy 50-60 locsolásnyira vannak a szombatra tervezett nyitáshoz képest, illetve ahhoz még annyi híja azért van, hogy el kell készülnie a jégkorongpálya festésének is.

Kohut Pál, az egyesület elnöke, a jégkorongozó fiatalok edzője nagyon bízik a szombati nyitásban, ami állítása szerint – az előbb említett pályafestés miatt – az utolsó pillanatban fog kiderülni, ezért érdemes a Facebook-oldalukat figyelni. Készül az új weboldaluk is, amin majd az időpontokat lehet foglalni.

A rendszer jónak tűnik, mondja, mert ottjártunkkor, amikor épp folyt a locsolás, mindössze 0,3 fok volt a betáplált és a visszatérő hűtőközeg hőmérsékletkülönbsége.

Kohut Pál a trendin felújított öltözőrészen (Fotó: Babák Zoltán)
Kohut Pál a trendin felújított öltözőrészen (Fotó: Babák Zoltán)

 

“Mi változott az előző szezonhoz képest?”, tettük fel a kérdést. Ki lett cserélve a burkolat, új gumipadlót kapott minden, fel lettek újítva az öltözőpadok, sorolta, de mint mondja, még nincs vége. Megújult a büférész is.

Az öltözéssel kapcsolatban megjegyzi, hogy ezentúl a sátorban lesz az öltözés, nem a büfé-korcsolyabérlő faházban. Egyelőre ennyit láthatnak azok, akik tavaly is jártak korizni.

Ami egy látogató számára nem látható, az a gépészet fedése, illetve az új rolbájuk, ami nagyobb, elektromos, tele akkuval, ezért is kell rendesen felhizlalni a jeget, hogy kibírja a majd öt tonnás jégjavítót.

Mi várható még, adódik a kérdés. “December elejére lesz itt a megrendelt vizesblokk és az öltözőkonténerek. Sajnos csökkenteni kellett a számukat, mert amellett, hogy az árak is felmentek tavalyhoz képest, az euró is jelentősen drágult az elmúlt egy évben”, jelentette ki sajnálkozva. Vizesblokk egy-egy női és férfi, illetve a jégkorongos öltözőknél még egy mosdó, illetve tusolókonténer lesz. A négy öltözőből így most csak kettő lesz. Arra számít, hogy januárban, mikor beérkeznek a TAO-s pénzek, meg tudják venni a másik kettőt is.

Az egyesület elnöke fontosnak tartotta megjegyezni, hogy minden társadalmi munkában zajlik, amit az egyesület tagjai, illetve a jégkorongos gyerekek szülei végeznek.

Szóval szombaton nyitás… ha a festés is elkészül. Mindenki hozzon magával maszkot, mert a jégen kívül a pálya teljes területén kötelező annak használata.

Fotó: Babák Zoltán0

Kiélezett meccsek a második fordulóban

A csordajárási tórendszer (Fotó: Babák Zoltán)0

Átadták a HAKI új beruházását, a csordajárási tavakat