in ,

Országos döntős kémiából

Tóth Armand (12.B), Nagy-Bobvos Noel (11.C) és Egri Gergő (12.B)
Tóth Armand (12.B), Nagy-Bobvos Noel (11.C) és Egri Gergő (12.B)

Nincs az életünknek olyan területe, amelyet ne befolyásolna a világjárvány. Így van ez a tanulmányi versenyek területén is.

Az elmúlt tanévben a Curie Tehetséggondozó és Oktatásfejlesztő Közhasznú Alapítvány és a Magyar Tehetséggondozó Társaság kémia és környezetvédelmi szekciója által meghirdetett többfordulós Curie kémia emlékverseny levelezős fordulóját március 28-án követte volna egy területi döntő.

Az iskolák bezárása miatt erre csak az új tanévben, október 2-án kerülhetett sor. Évfolyamonként, határon innen és határon túlról több mint száz tanuló vett részt a versenyen. Minden diák a szokásoktól eltérően a saját iskolájában oldotta meg a kiküldött feladatlapokat, melyeket a munka befejeztével a területi központokba kellett elküldeni.

A területi versenyen a saját kategóriájában 1. helyezést ért el Egri Gergő /12.B/, 2. lett Tóth Armand /12.B/  és szintén kategóriájában Nagy-Bobvos Noel /11.C/ 1. helyezett lett.

Nagy büszkeségünkre Egri Gergő 12. B osztályos tanuló az országos döntőbe jutott, Nagy-Bobvos Noel 11. C osztályos tanuló is kiemelkedően jól teljesített, mindössze 0,25 ponttal maradt le az országos döntőről, ami miatt egy kicsit szomorúak vagyunk.

Az országos döntőt november 14-én a vírushelyzet miatt digitális formában bonyolítják le, a versenyfeladatok megírására Classroom rendszerben lesz lehetőség.

Az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák is ebben az időszakban zajlanak.  Gergő kémiából előrehozott emelt szintű vizsgát tesz. Az írásbeli részén már túl van, a szóbeli vizsgájának időpontja ugyanerre a napra esik.

Sok sikert, eredményes vizsgázást és jó versenyzést kívánunk neki!

Borzovánné Burai Julianna – szaktanár

Fotó: Babák Zoltán0

157 millióval emelkedett a költségvetés főösszege Csabacsűdön

Fotó: police.hu

Terjesztő és fogyasztók rendőrkézen