Connect with us

Oktatás

Zoopedagógiai foglalkozáson a Kisfürkészek

Szinte az utolsó lehetőséget kihasználva a Körös-Maros Nemzeti Park Látogatóközpontjának hétköznapi nyitvatartásában, a GFE Szarvasi Gyakorlóóvoda természettudományok iránt érdeklődő ovisai, a „Kisfürkészek” zoopedagógiai foglalkozáson vettek részt.

Gergely Attila Zoltánné interaktív módon vezette be a gyerekeket az állatok birodalmába. Egy kedves történetbe ágyazva elevenedtek meg az állatok, derült fény az életmódjukra, táplálékszerzésükre, téli hideg elleni védekezésükre, búvóhelyeikre, rejtőzködő magatartásukra. A gyerekek érzékszerveik segítségével konkrét tapasztalatot is szerezhettek néhány állatrész megtapintásával. Fény derült a szarv és az agancs közötti különbségre, az interaktív kiállításon pedig állatok lábnyomát nyomdázhatták ki, majd párosíthatták össze a tulajdonosával. Igazán izgalmas dolog volt bekukucskálni a földikutya járatrendszerébe is. A zoopedagógia, éppen sajátos módszereinek használata révén sikeresnek bizonyul az érzelmi nevelés területén és lehetőséget ad a környezettudatosságra nevelésben is.

Szalbotné Kovács Mária – műhelyvezető óvodapedagógus, programkoordinátor

 

Népszerű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Advent 2020: Távolról is közel

Közösség

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Nincsen advent forralt bor nélkül!

Gasztronómia

Varga Viktor beszélget Dósa Zsuzsával és Belinszki Zoltánnal az első LégyOTTon (Fotó: Babák Zoltán) Varga Viktor beszélget Dósa Zsuzsával és Belinszki Zoltánnal az első LégyOTTon (Fotó: Babák Zoltán)

LégyOtt – titkok és rejtelmek

Színház

A megyei elnök felhívása a romániai választások kapcsán

Közérdekű

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. november
h k s c p s v
« okt    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect