Connect with us

COVID-19

Békésben is zökkenőmentes a bölcsődei, óvodai, iskolai dolgozók tesztelése

Fotó:Békés Megyei Kormányhivatal/Lehoczky Péter
Fotó:Békés Megyei Kormányhivatal/Lehoczky Péter

Az elmúlt két napban Békés megyében már 4300 bölcsődei, óvodai, általános iskolai dolgozó koronavírus-tesztelése történt meg a kormány által meghirdetett országos, célzott csoportos tesztelés keretében. Mintegy harminc mintavevő csoport, 540 helyszínen több mint 10200 dolgozó tesztelését végzi el a héten a megyében.

A szociális intézményekben múlt pénteken, a bölcsődékben, óvodákban, általános iskolákban a hét elején kezdődött meg a tesztelés, a mintavételezés gördülékenyen zajlik. Ugyanakkor kiemelten fontos, hogy mindenki maradéktalanul betartsa a kormány intézkedéseit, mert az valamennyiünk védelmét szolgálja. Mindent megteszünk a koronavírus-járvány lassítása, az emberek egészségének védelme érdekében – hangsúlyozta Takács Árpád kormánymegbízott, a Békés Megyei Védelmi Bizottság elnöke.

Fotó:Békés Megyei Kormányhivatal/Lehoczky Péter

Fotó:Békés Megyei Kormányhivatal/Lehoczky Péter

 

A nevelési, oktatási intézményekben orvostanhallgatókból, illetve kormányhivatali dolgozókból álló mintavevő csapatok végzik a feladatot, míg a szociális intézmények saját szakembereikkel teszik ugyanezt. A munkát önkormányzati alkalmazottak is segítik. Takács Árpád kiemelte: példás együttműködés, összefogás alakult ki az önkormányzatok, a vállalkozások, az intézményfenntartók között.

A kormányhivatal valamennyi helyszínen kesztyűt, szemüveget, sapkát, arcvédő maszkot és pajzsot, védőruhát biztosít a mintavételezést végző orvostanhallgatók számára. A csapatok tagjai minden reggel, még munkaidő előtt letesztelik saját magukat, ezzel is védve az intézményekben dolgozókat. Ezt követően a múlt héten megfogalmazott megyei logisztikai terv alapján 7.30-kor elindulnak a kiértesített helyszínekre. A tesztelés munkaidőben zajlik, a kormányhivatal a vizsgálatot végzők étkeztetéséről is gondoskodik.

A szociális intézmények önmaguk végzik a tesztelést, az adatokat a kormányhivatal népegészségügyi szervének továbbítják, amely napi szinten tovább küldi azokat Nemzeti Népegészségügyi Központba. A megyei védelmi bizottság a kórházaknak, egészségügyi intézményeknek, az egészségügyi alapellátásnak, valamint az oktatási és szociális intézményeknek folyamatosan biztosítja a szükséges védőfelszereléseket, fertőtlenítőszereket is.

Békés Megyei Kormányhivatal – sajtó

Népszerű

Fotó: Dr. Bencze Tamás Fotó: Dr. Bencze Tamás

Motorozik a család

Sport

Fotó: Nagy Ákos Fotó: Nagy Ákos

A hétvégén rendezik a karate liga második fordulóját

Sport

Szombat, vasárnap is játékban

Sport

Terítéken a roma gasztronómia

Szarvas

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect