Connect with us

Közérdekű

A megyei elnök felhívása a romániai választások kapcsán

A szeptemberi romániai helyhatósági választások után ismét kihívás előtt áll a romániai magyarság. December 6-án parlamenti választásokat tartanak Romániában, amelyen ismételten szükség van a magyar közösség összefogására azért, hogy az elkövetkező időszakban erős képviseletet biztosíthassanak a magyar közösségnek a bukaresti döntéshozatalban. Minden szavazat számít, a töredékszavazatok összeadódnak, és újabb mandátumot jelentenek valahol a magyar közösségnek.

A román állampolgársággal rendelkezők külföldön való szavazásához szükség van a román hatóságok által kiállított hivatalos okmányra:

  • állandó külföldi lakhellyel rendelkezőknek a román hatóságok által kiállított útlevélre, amelyben szerepel az állandó (külföldi) lakhely is.
  • ideiglenes külföldi lakhellyel rendelkezőknek két okiratra van szükségük: egy hivatalos dokumentumra, amely igazolja a külföldi ideiglenes lakhelyet és a következő iratok valamelyikére: személyi igazolvány, ideiglenes személyi igazolvány, diplomata útlevél, szolgálati útlevél, turista útlevél, ideiglenes útlevél. A külföldi ideiglenes lakhely alatt az a külföldi lakcím értendő, ahol az illető személy másodlagos lakhelye található és ahol 90 napnál hosszabb tartózkodási engedéllyel rendelkezik.

FONTOS! Azok a választópolgárok, akiknek a személyazonossági okmánya március 1. után lejárt, élhetnek a szavazati jogukkal a lejárt okmány felmutatásával.

December 5-én és 6-án Gyulán, Románia Főkonzulátusán (Munkácsy utca 12. szám) van lehetőségük a Békés megyében élő, szavazati joggal rendelkező választópolgároknak voksuk leadására.

– Arra kérek minden Békés megyében tartózkodó, romániai szavazati joggal rendelkező magyar embert, éljen szavazati jogával, menjen el voksolni, szavazzon azért, hogy a partiumi és az erdélyi magyarság képviselete erős legyen a bukaresti parlamentben – nyilatkozta Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke.

Békés Megyei Önkormányzat – sajtóközlemény

Népszerű

Fotó: Dr. Bencze Tamás Fotó: Dr. Bencze Tamás

Motorozik a család

Sport

Fotó: Nagy Ákos Fotó: Nagy Ákos

A hétvégén rendezik a karate liga második fordulóját

Sport

Szombat, vasárnap is játékban

Sport

Terítéken a roma gasztronómia

Szarvas

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect