in ,

Állítsd meg a (motoros) Mikulást!

Fotó: Babák Zoltán
Fotó: Babák Zoltán

Tavaly több társával tervezte, hogy Mikulás napján feldíszített motorokkal járják a várost, és szaloncukrot osztanak a gyerekeknek. Mire eljött a napja, egyedül maradt, de ő a feldíszített járművén az eredeti terv szerint rótta a várost. Olyan sikere volt, hogy már akkor úgy gondolta, lesz folytatása.

Így is tett Skorka Zoltán, aki most időben, egy héttel előtte elkezdte a motorozást. Járműve szán helyett a praktikus Suzuki Burgmann 650 Rudolffal, a rénszarvassal az orrán.

Vasárnap tette meg az első köröket, és szombat estig minden nap folytatja. Tegnap este a belvárosban futottunk vele össze, ahol épp szaloncukrot osztogatott.

“A vírus miatt nem hasonlítható az idei a korábbi évekhez, mindenki egy kicsit szomorúbb, mindenki egy kicsit befordult, ezért egy kis vidámságot, egy kis életet szeretett volna a város utcáira vinni”, mondta.

Fél négy környékén szokott kezdeni. Akkor az óvodák és az iskolák között ingázik, majd ezután, ahogy sötétedik, a város terein lesz megtalálható.

Arra a kérdésre, hogy ezt az akciót támogatják-e Lappföldről, nemmel válaszolt. A vállalkozásával, a SUPer Szarvassal áll mögötte, de azóta már mások is jelezték neki, hogy szaloncukor-adománnyal szívesen beszállnának a misszióba.

Szombaton 11-kor Mikulás-partyt szervez a Körösre SUP-okkal. Vízre szállás a Napestignél, majd onnan a Liget Wellness és Konferencia Hotelig eveznek, és ezen a szakaszon fognak ingázni. Várja azokat, akik stabilan tudják használni ezeket a vízijárműveket.

Czesznak János a csabacsűdi adventi koszorú előtt (Fotó: Babák Zoltán)0

Csendben meggyújtották az első adventi gyertyát Csabacsűdön

Őszi módszertani szakmai nap a GFE Gyakorlóintézményében