in ,

Szentandráson is tett egy kört a Mikulás

Fotó: Babák Zoltán0
Fotó: Babák Zoltán

Tegnap délután a Hunyadi-kastély előtt ácsorgott a Mikulás. Kiderült, fuvarra vár. Amíg nem jött érte szállítójárműve, addig az oda érkező gyerekeket nyűgözte le ruházatával, a felnőtteket pedig arcszőrzetével, mert a szakállát elfelejtette különborotválni a szemöldökétől.

Mikor megérkezett érte szánhelyettesítő lovasfogata, felült Krampuszával, és elindult körútjára. Más idők már ezek, mint amikor még hó is esett, és szánnal rip-rop szét tudta hordani az ajándékokat. Santa “Call” Claus már nem megy sehová feleslegesen, csak oda, ahová várják. Ezért hotline-t üzemeltet, amit a telefonközpontos munkakörben Krampusza kezel. Most úgysem volt más dolga, mivel a 2020-as Mikulás-kézikönyv tilt minden érintkezéssel járó tevékenységet, így az ajándékok, illetve a virgács átadását is.

Segédje bepötyögte a navigációba azoknak a címét, akik korábban jelezték, hogy igénybe vennék a Mikulás on demand szolgáltatást, és az útvonal optimalizálása után a Hunyadi-kastélytól az ÖNO felé vette a fogat az irányt. Onnan tett egy kört a település déli részén, de pontosan senki sem tudja, merre, mert a ráleselkedő médiát cikk-cakkban közlekedve igyekezett lerázni. Sikerrel.

Aztán a véletlen úgy hozta, hogy mégis sikerült elkapni pár fotó erejéig a Kulich Gyula utcában.

Lesfalvi Balázs alpolgármester meggyújtja a második gyertyát (Fotó: Babák Zoltán)0

Csak rajtunk múlik, milyenné tesszük az ünnepet

Hagymás pulykamáj sütőtökkel (Fotó: Gallicoop Instagram)

Hagymás pulykamáj sütőtökkel