in ,

Tejfölös pulykaleves burgonyagombóccal

Fotó: Gallicoop Instagram
Fotó: Gallicoop Instagram

Tejfölös pulykaleves burgonyagombóccal, friss, roppanós zöldségekkel, ahogyan mi készítjük 😋 Ki szereti?

Hozzávalók 4-6 főre:

40 dkg pulykamell filé
2 nagyobb sárgarépa
2 fehérrépa
1 vöröshagyma
20 dkg zöldbab

frissen őrölt bors
majoránna
1 babérlevél
2 ek liszt
1 dl tejföl
1 dl tejszín
1 citrom

krumpli gombóchoz:

2 nagyobb burgonya
2 púpozott ek liszt
1 vöröshagyma
1 tojás
1 ek zsemlemorzsa
petrezselyem

A pulykamellet és a zöldségeket felkockázzuk. A 2 db finomra vágott vöröshagymát olajon megfuttatjuk, majd a felét félre rakjuk a gombóchoz, a maradékra rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk és fehéredésig pirítjuk.

Felöntjük 1,5 liter vízzel, hozzáadjuk a répákat, és lassú tűzön főzzük.
Közben a gombócokhoz a krumplit sós vízben megfőzzük, áttörjük és hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a félretett hagymát, tojást, zsemlemorzsát és az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk.

Amikor a leves már majdnem kész, beledobjuk a zöldbabot és az apró krumpli gombócokat, megvárjuk míg a gombócok megfőnek a levesben, majd lisztes-tejfölös-tejszínes habarással besűrítjük. Citromlével ízlés szerint ízesítjük.

Korábbi ajánlataink itt olvashatók.

(Fotó: Gallicoop Instagram)

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gallicoop (@gallicoopzrt) által megosztott bejegyzés

Fotó: Babák Zoltán0

Szintet léptek karateversenyzőink

Az elmúlásról tabuk nélkül