in ,

Szarvasi házidöntő a Magyar Karate Ligán

Frankó Dániel (kék) küzdelme (Fotó: Nagy Ákos)

Régiónkból hatan is dobogóra állhattak a hétvégén. Frankó Dani a felnőttek közt tisztesen helytállt, Susányi Zoltán és Ruzsinszki Balázs pedig csoportelsőkként továbbjutva egymással döntőzhetett.

Újpesten került sor a Hayashi WKF Magyar Karate Liga 2. fordulójára. A sorozatot Ruzsinszki György szarvasi edző ötlete alapján álmodták és valósították meg közös összefogással a résztvevő egyesületek a koronavírus helyzet miatt kiürült versenynaptárra válaszul. Az első forduló Bátaszéken zajlott le nagy sikerrel Nagy Ákos és csapata rendezésében, a második kör szervezését az UTE vállalta magára. Az eseményt nagy várakozások előzték meg, hiszen a pontjait mindenki hozta magával, hogy újabbakat gyűjtsön hozzá a bajnoki címért és a vele járó Hayashi Premium karateruháért folyó versengésben. A szarvasiak közül Bagosi Mariann érkezett a Megyeri úti csarnokba első helyen. A második helyen érkező Nagy Máté ezúttal kényszerpihenőt kellett tartson, ugyanis a szerdai válogatott edzésen térdsérülést szenvedett. Rajtuk kívül a harmadik helyért járó 3 ponttal szállt versenybe Kerti Kelemen, Kemény Ákos, Ruzsinszki Balázs és Müller Péter, valamint a szegedi Juhász Bálint.

A szombati napot Frankó Dániel kezdte a felnőttek között. Első mérkőzését magabiztosan hozta, az olimpiai kvalifikációért induló rutinos versenyzőkkel szemben sem rettent meg, így mérkőzhetett a bronzéremért, de végül a 4. helyen zárt. Müller Péter a kadetek között fejrúgásaival nagy arányban nyerte az induló meccsét, a folytatás azonban már nem sikerült ennyire jól, így elmaradt a továbbjutás a csoportból. Kerti Kelemen sem tudta hozni ezúttal a győzelemhez szükséges pluszt.

A Tisza Volán SC színeiben versenyző Juhász Bálint ezúttal is a harmadik helyre küzdötte magát, újabb 3pontot írva az egyenlegéhez. A nap végén került sor az U21-es kategóriákra. Frankó itt egy vereséggel a 2 győzelemmel és 1 döntetlennel a dobogó második fokára állhatott. A 2020-as Eb-n is részt vevő Tálas Bendegúz sérülés utáni visszatéréséből még hiányzott a kellő dinamika, így neki ezúttal nem sikerült a pontszerzés.

Vasárnap a 14 év alattiak következtek. A napot Bagosi Mariann kezdte meg. Két győzelem után beleszaladt egy fejrúgásba, így a második helyen végzett, megőrizve ezzel holtversenyben az első helyét a ranglistán.

A 10-11 éves fiúk felső súlycsoportjában külön ágon indult Susányi Zoltán és Ruzsinszki Balázs. Mindketten tudatosan versenyezve meneteltek és három győztes mérkőzést követően a két szarvasi fiú került a fináléba. Utóbbi győzelmével a ranglista élére került.

A nap 12-13 évesek küzdelmeivel zárult. Az előző két versenyen harmadik Kemény Ákosnak ezúttal nem sikerült az éremszerzés.

A liga következő állomására Zalaegerszegen kerül sor február 6-án és 7-én, míg a záró fordulónak a február 27-28-i hétvégén Szarvas városa adhat otthont.

Ruzsinszki György

Fotó: Nagy Ákos

A babonák köztünk élnek?

Aszódi Imre szülőházánál emlékeztek a magyar kultúra napjára