in ,

Várják az új pályázati kiírásokat Csabacsűdön

Molnár József, Csabacsűd polgármestere online megbeszélésen (Fotó: Babák Zoltán)

Közelmúltban zajlott az a videokonferencia, ami a közeljövőben megjelenő a Versenyképes Magyarország Operatív Program várható pályázati lehetőségeiről nyújtott előzetest a települési polgármesterek számára. Szervezője Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke és dr. Horváth Mihály, a megyei önkormányzati jegyzője volt.

“Minden érdekel bennünket”, jelentette ki Molnár József, Csabacsűd polgármestere, miközben végig tekintett a gazdaságfejlesztési, turisztikai, környezeti infrastruktúrát, közszolgáltatások fejlesztését, valamint a komplex hátrányos helyzetű térségek felzárkóztatását célzó programokon.

“Önkormányzatunk sajnos a turisztikában alig érintett, de a környezeti és közlekedési infrastruktúra-fejlesztés területén van keresnivalónk. Intézményeinket illetően fontos még számunkra a közszolgáltatások fejlesztésével kapcsolatos programpont, akár energetikai, akár elmaradt felújításokkal kapcsolatban”, emelte ki a lehetőségek közül a telepüését elsődlegesen érintőket.

A választókerületen belül lesznek egyeztetések, mondta. Csabacsűd vezetése – ahogy a korábbiakban – a továbbiakban is szívesen működik együtt azokkal a településekkel, akik fejlesztési elképzeléseik szervesen illeszkedtek az övéikhez.

“Azt el kell mondanom, hogy az előző, 2014-2020 közötti ciklusprogram alatt néhány kivételével intézményeinket sikerült felújítani, vagy felújításuk még folyamatban van”, tekintett vissza a TOP-os időkre Molnár József.

A pontos pályázati kiírások még nem ismertek, így egyelőre nem bocsátkozott jóslatokba Csabacsűd első embere.

Ötdanos a szarvasi karatésok edzője, Ruzsinszki György

Pfizer/BioNTech vakcinák

Reméljük, az angol tudósok most nem viccelnek!