Gulyáságyú
800 adag székelykáposzta fő az Ótemplomi Szeretetszolgálat előtt felállított gulyáságyúban 2021. január 31-én. (Fotó: Babák Zoltán)
in

Betöltötték a gulyáságyút és tüzeltek

Idei negyedik ételosztására készül holnap az Ótemplomi Szeretetszolgálat Pásztor Mátyás vezette főzőcsapata. Az első két alkalommal klasszikus babgulyás, a harmadikon székelykáposzta főtt, vasárnap palócleves készül majd csirkéből, foglalta össze az év eleje ételosztásait Lázár Zsolt esperes.

A katonaságnál leselejtezett gulyáságyút pár éve vásárolták harmincezer forintért

Azt a veteránjárműves Rácz Zsolt és Csernus Mihály nagyon sok ráfordított munkaórával felújították, újra vontathatóvá tették, kisamatolták, így most feleannyi fával meg tudnak főzni 800 adag ételt. Kettejük közül Rácz Zsolt ott is ragadt önkéntesnek, elevenítette fel az előzményeket Lázár Zsolt.

A szponzorokról elmondta, hogy vannak, akik rendszeresen megkeresik őket adományokkal, ez is kötelezi őket arra, hogy folytassák a főzéseket. Volt, aki egész disznót ajánlott fel, a református gyülekezet 60-70 kilónyi csirkemellet ajánlott fel.

Az ökumenikus imahét végén a szarvasi gyülekezetek adták össze az ételosztás költségeit

“A támogatók is érzik, hogy szükség van arra, hogy a szarvasi szegényeket ételosztással tudják segíteni”, fogalmazott az esperes.

Arra a kérdésünkre, hogy mi a tendencia az ételosztásra érkezők számában, Lázár Zsolt elmondta, úgy veszi észre, hogy sokan, akik esetleg szégyellnének megjelenni egy ételosztáson, a maszk mögé bújva könnyebben állnak be a sorba. Egyre többen vannak, mostmár a sarokig ért a sor.

“Ilyen szempontból én örülök a maszkhasználatnak, mert szerintem azok is eljönnek, akik maszk nélkül kínosan éreznék magukat”, zárta beszélgetésünket az Ótemplomi Szeretetszolgálat vezetője.

Dr. Uhljar Luca esete a nanoszálakkal

Módszertani füzet készült környezetpedagógiai műhelyfoglalkozásokhoz