in ,

Szarvasi dal A Dalban

Szekér Gergő és Varga Viktor egyetlen közös fotója (Fotó: Varga Viktor)

Véletlenek játéka folytán szarvasi érdekeltségű dal került A Dal 2021 döntősei közé. Varga Viktor, a Cervinus Teátrum főrendezőjét kérdeztük, hogy színházi emberként hogyan került kapcsolatba a neve egy ilyen országos zenei vetélkedőn szereplő dallal.

Mi a szereped a dalban?

A Dal 2021. február 13-i adásában a Hazatérsz című dalunk fog szerepelni, melynek zenéjét Szekér Gergő, dalszövegét pedig közösen, Gergő és én írtuk.

Az előadót honnan ismerhetjük?

Szekér Gergő énekes, zeneszerző, színész, sound designer, a 2014-es és a 2018-as X-Factor, és A Dal 2019 résztvevője. Utóbbin a Madár repülj el című dala bejutott a döntőbe.

Hogy kerültél kapcsolatba Gergővel?

Több színházi véletlen egybeesésének a következményeként. Az első ideje akkorra esik, amikor a Cervinus Teátrum fellépett a Nemzeti Színházban. Helyszíne a színház büféjének terasza, ahová egy időben menekültünk ki Gergővel a nyüzsgés elöl, és elkezdtünk beszélgetni, hogy ki mit csinál mostanában.

Kiderült, hogy Gergő amellett, hogy énekes, színész és zeneszerző, az animációkban is otthon van. A Twist Olivér musicalt, éppen akkoriban kezdtük próbálni, de még nem volt meg, hogy a LED-falon lévő animációkat ki fogja megalkotni. Gergő előző munkáit megnéztem, és úgy döntöttem, felkérem erre a munkára.

A második véletlen már a Twist Olivér próbafolyamatának idejére tehető. Míg Gergő az instrukcióimat követve gyártotta az animációkat, addig én, a kispadon várakozó rendező, elkezdtem olvasni a szomszéd monitoron lévő szövegfoszlányokat.

Megkérdeztem, hogy ez micsoda? Elmondta, hogy egy dalon dolgozik, amihez a zene már megvan, de a szöveggel még akad munka. Meghallgattam a zenét, és kérdezgettem Gergőt, hogy milyen dalt is szeretne. Hogy miről szóljon? Majd ötletelni kezdtem. Szavakkal, gondolatokkal, ritmizált szójátékokkal, és szépen lassan a közös beszélgetésekből összeállt a Hazatérsz.

A végeredmény A Dal 2021 szombati versenynapján kerül képernyőre a Duna Televízióban, ahol olyan ellenfelük lesz, mint Ragány Misa és Nagy Szilárd összeszokott kettőse.

Felhívás dalversenyre

Nutellás Valentin-torta

Édes üzenet Valentinra