in , ,

Dél-afrikai edzőtáborban fogta ezt a 10 kilós harcsát Dombvári Bence

Dombvári Bence
Dombvári Bence és a 10 kilós afrikai harcsa

A magyar kajak-kenu-válogatott Dél-Afrikában edzőtáborozik. A csapatban van Dombvári Bence és Kuli Pisti is. Megkerestük a két szarvasi kajakost, hogy érzik magukat, hogy ízlik az edzőtábor.

Az ötletet Bence mamája, Gabi néni adta, amikor átküldött egy képet, amin unokája egy hatalmas afrikai harcsával pózol, így először Bencét faggattuk, aki harmadik alkalommal vesz részt dél-afrikai edzőtáborban, milyenek a napjai. A délelőttök hosszú kajakedzéssel telnek, délután kondival vagy futással folytatódnak, az edzésnapok rövidebb kajakkal zárulnak, foglalta össze.

“Már most nagyon meleg van, pedig a nyár még csak most kezdődik. Jelenleg 30 fokot mutat a hőmérő, de ilyenkor is bele szokott csúszni a hőmérő higanyszála a 35-40-be. A nap úgy éget, hogy csak az 50-es faktorú ér valamit, a 30-ast átégeti”, mondta az afrikai tavaszról Bence.

A COVID-helyzetről elmondta, hogy keveset járnak ki a táborból, mert tartanak a dél-afrikai mutáns vírustól. Ott péntektől vasárnapig alkoholárusítási tilalom van, hogy ezzel is csökkentsék a kontaktolással terjedő fertőzést. Bence a közelmúltban még itthon átesett a COVID-19-en, így ő nem kaphatta meg még a védőoltást.

Most a hazai válogatókra készülnek, illetve arra, hogy ezeken olimpiai kvótát szerezzenek, mondta Bence, akinek K2 1000 méter lesz a fő száma. Idén is Noé Zsomborral egy hajóban vág neki a versenyszezonnak. Tudjuk, hogy a tavalyi évük nem úgy sikerült, ahogy azt esetleg mi, szarvasiak reméltük, de Bence szerint ő nagyjából azt kapta, amire számított.

A nehézségek abból adódtak, hogy technikailag különböznek.

Ahogy Bence mondja, “Attilától mi mást tanultunk mint ők Vácon. Mindkettő jó, de most össze kell csiszolnunk, csiszolódnunk. Ez nagyon nagy változtatást igényel mindkettőnktől. El kell dobnunk a saját, megszokott, hatékony technikánkat, és valami egészen mást evezni párosban. Ez elég nehéz, de talán jó úton járunk. Szerencsémre Zsombor versenyző típus.”

Noé Zsombor és Dombvári Bence egy másik közös zsákmánya az edzőtáborból

Bencéről tudjuk, hogy szenvedélyes horgász. Arra a kérdésünkre, hogy milyen sűrűn tud hódolni kedves időtöltésének, elmondta, hogy kevesebbet mint szeretne, mert tanulnia kell – gazdasági matekot – így csak a hétvégén ült ki horgászni.

Horgászzsákmányáról elmondta, hogy Zsombor fogott egy pontyot, abból csali lett, arra jött a nagy afrikai harcsa. Tízperces csónakos fárasztás után tudta beemelni a 10 kilós zsákmányt. Visszaengedte.

Akkor a horgászatban már megvan az összhang Zsomborral, jegyeztük meg Bencének, abban meg, hogy a hajóban is meglegyen, nagyon szurkolunk nekik!

A szarvasi karatecsapat

Egy arany, három ezüst a Magyar Ligáról

nyárson sült, spenótpesztós pulykamell

Meleg nyárról álmodunk