in ,

Nemzetközi szintű karatemérkőzések Szarvason

Tálas Bendegúz (kék) küzdelme
Tálas Bendegúz (kék) küzdelme (Fotó: Babák Zoltán)

A rendkívüli helyzetre való tekintettel zárt kapuk mögött, szigorú egészségügyi feltételek mellett zajlik a Hayashi Magyar WKF Karate Liga az Alkotmány utcai sportcsarnokban. A szervezők részéről a járványhelyzet komolyan vételét bizonyítja, hogy az előző három forduló után egyetlen pozitív teszt sem született a résztvevők köréből.

“Ez a liga egy nagyon jól kigondolt rendezvény, nagyon jókor indult, és nagy szükség is volt rá. A járványhelyzet nem teszi lehetővé, hogy a nagy versenyeket 800-1000 fővel megrendezzék, de nagyon fontos az, hogy a legjobb versenyzők versenykörülményekhez jussanak”, mondta a dr. Mészáros János a Magyar Karate Szakszövetség elnöke. Emlékeztette a verseny résztvevőit, hogy Szarvasról jött az ötlet, és Szarvason is fejezik be a négyfordulós Karate Ligát.

Ruzsinszki György, a verseny megálmodója köszöntötte a vendégeket. “Vártuk Szarvasra Magyarország legjobb karatésait. Itt vagytok, ti vagytok azok, sportolók, edzők, bírók, szervezők, vezetők, mindannyian, akik nap mint nap hozzátesztek ahhoz, hogy a magyar karate fejlődjön” jelentette ki a szarvasi karatésok edzője. “Mindenki bajnokként fog távozni, mivel képesek voltunk együtt úrrá lenni a bajon”, biztosította a

33 egyesület több mint 300 versenyzőjét.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke, Gregor László is. A házigazdák részéről jelen volt Lovász György, aki megalapozta azt, hogy a szarvasi karatesport ilyen helyet foglal el országos szinten.

A tegnapi mérkőzésekről kérdésünkre Ruzsinszki György elmondta, hogy nemzetközi színvonalú mérkőzéseket láthattak a tatamikon. Ezek közül kiemelte Hárspataki Gábor és Szegedi Döme küzdelmét, de kata versenyszámban szőnyegre lépett Bartha Nikola, Nagy Botond és Sterck Laura is. Az említett versenyzők közül négyen az olimpiai kvalifikációért is versenyben vannak.

Nagy Máté és Frankó Dani tegnap nyerték kategóriájukat. Összesítésben mindketten másodikok lettek, mert kihagytak egy-egy fordulót.

Tálas Bendegúz összesítettben harmadik lett, ami egy olyan mezőnyben, amiben a magyar karate nemzetközi szinten is jegyzett versenyzői léptek ellene tatamira, nagyon jó eredmény.

A kisebbek küzdelme ezekben a pillanatokban is zajlik.

Látványos videón a tiszaugi híd építése

Kémiaóra a Vajdában

Vigyázz, kész, érettségi!