in ,

A Cervinus Teleátrum bemutatja: Hurok két személyre

Hurok két személyre Timkó Jánossal, Dósa Zsuzsával és Boronyák Gergellyel (Fotó: Babák Zoltán)

Háromszemélyes történettel jelentkezik a Cervinus Teleátrum. Először dolgoznak fel egy darabot kifejezetten tévéfelvételre. Annyiban többek a cervinusos felolvasók a klasszikus felolvasószínháztól, hogy ők egy picit játszanak is hozzá, sőt, most a teljesség kedvéért díszletet is építettek, árulta el Dósa Zsuzsa, a darab rendezője.

Már nagyon hiányzik a kapcsolat a közönséggel, a felolvasószínházat szeretőknek meg az előadás, hogy úgy gondolták, ezt bevállalják.

Valahogy túl kell élnünk ezt az időszakot, hogy utána élőben találkozhassunk.

A darab ízelítőt ad az elmúlt század ötvenes-hatvanas éveinek (cseh)szlovák valóságából. Az előző rendszerben íródott társadalomkritika és az emberi kapcsolatok kritikája tragikomikus környezetbe helyezve, határolta be műfaját Dósa Zsuzsa, aki egyben egyik szereplője is. Szeretnék folytatni a szlovák drámák bemutatását, amiknek jellemzően vasárnaponként adott otthont a Cervinus Teátrum kamaraterme.

Körös TV március 3. 20 óra
Szarvasi TV március 6. 20 óra

A Hurok két személyre című darabot Ivan Bukovčan írta. Ezekből a kortárs darabokból lesznek 50-100 év múlva a klasszikusok, jelentette ki a darab rendezője. Az előadás három szereplője Boronyák Gergely, Dósa Zsuzsa és Timkó János.

Alapsztoriját az adja, hogy egy ember elkövetett egy – vélt vagy valós – bűncselekményt. A felesége segítségével egy padláson rejtőzködik a hatóságok kérdőre vonása elöl, amikor egy harmadik személy is a képbe csöppen. Ennek a konfliktushelyzetnek köszönhetően sokminden kiderül az életükről, de felmerül az is, hogy történt-e egyáltalán bűntény.

A darabot március 3-án a Körös TV, 6-án a Szarvasi Televízió vetíti. Az előadás mindkét nap 20 órakor kezdődik.

A tolólap magasságának az állítása műholdak segítségével történik.

Új vízgazdálkodási tervezési módszert dolgoztak ki

Kepenyes Pál (1926-2021)

Életének 95. évében elhunyt Kepenyes Pál Kossuth-díjas szobrászművész