in ,

6 ablak, 12 festmény, légies pipacsok, tavaszért kiáltó színek

Hegedűs Judit festményei a Körös Művelődési Ház ablakaiban
Hegedűs Judit festményei a Körös Művelődési Ház ablakaiban (Fotó: Babák Zoltán)

A szervezők felbuzdulva a korábbi ablakkiállítás sikerén, most Hegedűs Judit festményeiből állítottak össze egy minitárlatnyit a Körös Művelődési Ház utcafrontján.

Hegedűs Zoltánné Fazekas Judit sokáig a békésszentandrási művelődési ház vezetője volt. 1995-ös nyugdíjba vonulása óta sem lankad kreativitása. Amatőr festőként nagyon aktív. Többször találkoztunk már vele a szarvasi festőkörben, illetve társkiállítóként. Sok egyesület tagja, nyugdíjas klubnak, kertbarát körnek.

“Beengedett a lakásába bennünket. Gyönyörűségeket, szebbnél szebb dolgokat láttunk ott”, mondta Balla Edit, a művelődési ház munkatársa. Annyi mindent láttak ott, hogy abból több önálló kiállítás is kijönne. A képek válogatásánál elsődleges szempont volt, hogy beférjenek egy egy ablaktábla mögé úgy, hogy a keretek ne takarjanak ki belőlük.

“Tudtunk volna még nagyon sok mindent, de kötve voltunk a hat ablakhoz. Ízlésesen ezeket tudtuk elhelyezni”, árulta el Balla Edit.

A tervek szerint a következő esemény, amin találkozhatunk majd Hegedűs Judit alkotásaival, egy hímzésekből összeállított kiállítás lesz, de ennek természetesen feltétele, hogy kinyithassanak.

A kiállítás napkeltétől napnyugtáig, vagy zseblámpával azon kívül is megtekinthető április 6-ig a Körös Művelődési Ház ablakaiban.

Kanti Dorottya Zanzibáron

Szentandrásról Zanzibárba és vissza

Dömötör Csaba az Országgyűlés plenáris ülésén

Konzultáció után újranyitás