in , ,

Egy szívet melengető mai történet a CoVID-osztályon töltött hat hét után

Rétes Pál 2017 nyarán a Szarvasi FC 1905 edzőjeként a kispad előtt
Rétes Pál 2017 nyarán a Szarvasi FC 1905 edzőjeként a kispad előtt (Fotó: Babák Zoltán)

Van, aki feljelenti a mentőst, mert két percre megáll a hamburgeresnél, és van, aki levelet ír a kórház dolgozóinak, hogy hetekig a legjobb tudásuk szerint törődtek a családtagjával. Lehet így is.

Egy mai valódi szarvasi történet következik a koronavírus (eddig) legkeményebb időszakából.

Jó egy hónapja, hogy Rétes Pál, a Szarvasi FC 1905 korábbi edzője súlyos koronavírus tünetekkel kórházba került. Akkoriban sok környékbeli feküdt Orosházán, akik ott hallották, hogy Pali tényleg ott van, valóban súlyos az állapota. Félve kérdeztük az ismerősöket, hogy mit tudnak róla, de mindenki mást hallott.

Hol arról jött hír, hogy Pali egyidőben Gyulán és Orosházán is van, de a családjához az is eljutott, hogy Deszken fekszik. Olyan lett mint Columbo felesége, mindenki beszélt róla, de senki sem látta.

Aztán egyszer végre arról szóltak a híradások, hogy Palit hazaengedték, aminek persze örültünk, de nem mertük készpénzként kezelni . Végül ez a hír szerencsére igaznak bizonyult.

Az alábbiakban Valastyán-Rétes Petra hozzájárulásával közöljük a levelet, amit az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet stábjának írt hálából, amiért édesapját visszaadták a családjának.

Tisztelt Kórház!

2021. március 11-én került be édesapám, Rétes Pál önökhöz Covid19 okozta nehézlégzéssel, kétoldali tüdőgyulladással. Először a fertőző osztályra került, majd három nap elteltével át kellett szállítani a Covid intenzívre, ahol a szó szoros értelmében az életéért küzdöttek. Mérhetetlen hálát érzek a munkájukért, hatalmas köszönetet szeretnék mondani az ott dolgozó összes ápolónak, nővérnek, orvosnak, és mindenkinek, aki valamilyen formában hozzájárult édesapám gyógyulásához. Minden délelőtt remegő hanggal telefonáltunk érdeklődni apa hogyléte felől, és egész idő alatt próbáltak megnyugtatni bennünket egy-két kedves szóval, amit szintén köszönök.

A negatív tesztek után átkerült a „sima” intenzív osztályra, ahol szintén profi szakemberekkel volt körülvéve. Az itt dolgozóknak is szeretnék köszönetet mondani a munkájukért, küzdelmükért, a kedves szavakért, amiket apukámhoz intéztek; Dr. Molnár István főorvos úrnak, akinek köszönhetően anyukám délutánonként látogathatta apukámat, etethette, itathatta, segíthette őt a lelki felépülésben is. Apukám hatalmasat küzdött, és ő érte is hatalmasat küzdött mindenki!

A javulás eredményeként átkerült a belgyógyászatra. Itt megint csak magamat tudom ismételni, és szeretnék köszönetet mondani a belgyógyászat összes dolgozójának, Dr. Hudák János osztályvezető főorvosnak, áldozatos munkájukért, köszönjük a gyógytornásznak, aki minden nap tornáztatta apát, ezzel segítve a felépülését.

Napról napra jobb és jobb híreket kaptunk apáról, egyre erősebb lett, egyre közelebb került ahhoz, hogy hazajöhessen hozzánk, a családjához!

Most, 2021. április 21-én, 6 hét elteltével eljött a nap, amikor hazahozhatjuk, és otthon folytathatja a felépülést.

Köszönöm, hogy anyukám visszakapta a szerelmét, a társát.
Köszönöm, hogy a bátyámmal visszakaptuk az apukánkat.
Köszönöm, hogy a nagymamám visszakapta a fiát.
Köszönöm, hogy a keresztapám visszakapta a bátyját.
Köszönöm, hogy visszakapták őt a barátai, kollégái, rokonai.
Köszönöm, hogy a focistái visszakapták Mesterüket.

Rétes Petra

A kórház megköszönte Petra sorait, és teljes felépülést kívánt édesapjának, ahogy mi is hasonlót kívánunk Palinak!

Vanya Tímea és Szvrcsek Anita A sors bolondjai próbáján

Sok életet megélhetek, ez egyféle terápia is

Környékünk 2020-as állapota a Google Earth alapján

Így változott Békésszentandrás, Csabacsűd és Szarvas környéke 37 év alatt