in ,

Nem dőlt el semmi! Döntetlen a Békéscsaba II. elleni rangadón

Zima Dániel (Fotó: Kovács Bence)
Zima Dániel (Fotó: Kovács Bence)

Az ötödik fordulóból elhalasztott mérkőzést pótoltunk szerda késő délután a Békéscsabai Előre második számú csapata ellen. A lilák megadták a módját, a Kórház utcai stadionba vitték a rangadót, amely különös téttel bírt, nem kevesebbel mint az, hogy ki kerül előnyösebb helyzetbe a bajnoki címért vívott harcban.

9. perc: Csicsely fordult le Polonszkiról a tizenhatoson belül, amikor összeakadt a lábuk, Jakab játékvezető ezt olyan súlyos tettnek minősítette, hogy büntetőt ítélt, amelyet Ilyés váltott gólra. 1-0.

35. perc: Egy ártalmatlan szituációban Balog csúszott oda csúnyán Furárnak, amiért sárga kártyát kapott majd villámgyorsan villant a piros is, mivel ez már a második volt neki ezen a meccsen, így emberelőnybe kerültünk.

51. perc: Sindel végzet el szögletet balról, labdája Kiri Bencét találta középen üresen, aki öt méterről a bal alsó sarokba gurított. 1-1.

69. perc: Ilyés középre gurítása Bukorhoz került volna a tizenegyes pont környékén, ha Varga István nem veti be túlzottan testi erejét, mivel a csabai játékos összeroskadt, a játékvezetőnek nem maradt más dolga mint újfent büntetőt ítélni. Az ítéletet megint csak Ilyés vállalta el, és a bal alsó sarokba helyezett. 2-1.

83. perc: Bány szabadrúgásból ívelt előre, a magasan szálló labdára többen indultak, a kedvező pozícióban érkező Furárt viszont közös erővel földre vitték a csabaiak, amiért a megfelelő ítélet a tizenegyes volt. A letett labdának Sindel futott neki, majd a kapu közepébe lőtt. 2-2.

Az, hogy már a negyvenedik másodpercben Polonszkinak kellett mentenie a gólvonalról, nem sok jót ígért a folytatásra, ami valóban nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, mert Ilyés büntetője célba talált a kilencedik percben. Majd bő negyedóra elteltével Bónus rontott. Az első említésre méltó esemény Uram kapuja előtt Zima nevéhez fűződött, de lövése után csak az oldalháló rezdült meg. A félidő közepén újabb két lehetőséget hagytak kihasználatlanul a hazaiak, majd Balog korát meghazudtoló butasággal hagyta magára csapattársait, miután kiállítatta magát. A lefújás előtti pillanatokban felcsillant az egyenlítés lehetősége, de nem fordulhatott komolyra a dolog, miután leshelyzet előzte meg az akciót. A második játékrész is csabai helyzettel indult, ezúttal Ilyés előtt adódott lehetőség, válaszképp viszont sikerült kiegyenlítettünk, ami valljuk meg nem tett rosszat a meccsnek. Emberelőnyben játszva többet volt nálunk a labda, de nem igazán találtunk rést az Előre pajzsán, talált viszont a miénken Ilyés, amikor második büntetőjét is gólra váltotta a félidő közepén. Ezután veszteni valónk nem lévén hajrába kezdtünk, előbb Furár csúsztatásakor még szerencséje volt Uramnak, percek múlva már döntetlent jelzett az eredményjelző miután Sindel csapta be büntetőből a hazai kapust. A végjátékban Bukor, és Furár is eldönthette volna a rangadót, de az eredmény már nem változott. Egy változatos, jó iramú találkozót tudhatunk magunk mögött amelyen a döntetlen megfelelt a játék képének, A hazaiak remek edzettségi állapotuknak köszönhetően ellensúlyozni tudták emberhátrányukat, mi viszont felvállalva őszinte játékunkat, kétszer is egyenlíteni tudtunk. A matematika érettségik idején nem kell több ismeretlenes egyenletet megfejtenünk ahhoz, hogy miként nyerhetjük meg a bajnoki címet, egyszerű a képlet, csupán minden hátra levő meccsünket meg kell nyernünk. De valóban ilyen egyszerű lenne? Szombaton Dévaványára utazunk a három bajnoki pontért.

Békéscsaba 1912 Előre II. – Szarvasi FC ‘1905’ 2-2 (1-0)

Békéscsaba, Kórház utcai Stadion – 200 néző. Játékvezető: Jakab József (Baráth J., Varga L.)

Békéscsaba: Uram J. – Sipaki P., Pilán M., Bukor Z., Varga T., Farkas J. (Zelik Cs.), Balog Zs., Ilyés T., Bónus M., Csicsely J., Lászik M.
Edző: Brlázs István Gábor

Szarvas: Kasik V. – Kiri M. (Styecz M. (Szikora M.)), Bány I. B., Polonszki P., Deli L., Bozsó L. (Bakró G.), Kiri B. (Klimaj Z.), Sindel R., Zima D., Varga I., Furár R.
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Gólszerzők: Ilyés T. 9′, 69′ (mindkettőt büntetőből) illetve Kiri B. 51′, Sindel R. 83′ (büntetőből)

Kiállítva: Balog Zs. 35′

Edzői nyilatkozatok:

Brlázs Gábor: – Férfias küzdelem volt, azonos létszámnál le kellett volna zárni a mérkőzést. A kiállítás után mindkét csapat előtt megvoltak a lehetőségek, így reális a döntetlen.

ifj. Somogyi János: – Igazságos döntetlen született egy jó iramú mérkőzésen nagyon érdekes körülmények között. Dicséret az összes játékosomnak.

A mérkőzés góljai:

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)
Videó: Erdős Csaba (keleten.hu)
Fotó: Kovács Bence

Tekintélyes gólkülönbség a szeghalmiak ellen

Pljesovszkiné Szeljak Mária, Varga Viktor és Bohák Péter, Pierre

Forog a film Cervinusban