Pilán Márkó második, csapatának negyedik gólja
Pilán Márkó második, csapatának negyedik gólja (Fotó: Babák Zoltán)
in ,

Kiütközött az erőnléti különbség

Lendületesen kezdett a Csabacsűd a megyei I. osztály 12. fordulójában szerdán. Az első két percben két kaput érő támadást vezettek a tabella második helyén álló Békéscsaba 1912 Előre II. ellen. A vendégeknek kellett egy kis idő, hogy kiszabaduljanak a tizenhatosuk fogságából. Miután ez sikerült, támadásokat vezettek, de a hazaiak megint visszavették az irányítást.

Így jött el a 19. perc, amikor egy csűdi támadásból megszerzett labdát előretolt az Előre védelme, amit Farkas János továbbított a hálóba (0–1).

Az első félidő második felében határozottan veszélyesebb támadásokat vezetett a vendégcsapat. A 30. percben büntetőt ítélt meg Barta Tibor játékvezető a vendégek javára. Ilyés Tamás állt a labda mögé. Petrovics Zsolt balra mozdult, a gyulai ítéletvégrehajtó a jobboldali kapufát találta telibe.

Négy percre rá szintén büntető következett. Magyar Martin kapott labdát a tizenhatoson belül, az ötös vonalig vitte, ahol Répási Balázs szabálytalankodott vele. Barta játékvezető ismét a büntetőpontra mutatott. A lehetőséget Rafaj Roland váltotta gólra (1–1).

A vendégek gyúrójának, Kassai Nikolettának volt dolga a mérkőzésen
A vendégek gyúrójának, Kassai Nikolettának volt dolga a mérkőzésen (Fotó: Babák Zoltán)

Az első félidő eredményét Ilyés állította be. A vendégek csatára a jobb szélen húzott el. Az éles szöget mélyen záró Petrovics fölött vágta a labdát a felső léc alá.

A második játékrész elején egy szöglet után beívelt labdát Petrovics középre öklözött, egyenesen az ott az eseményeket néző Pilán Márkó elé, aki élt az ölébe pottyanó lehetőséggel (47′ 1–3).

A 63. percben Pilán meglőtte a mérkőzés gólját. A tizenhatos környékéről egy ollózó mozdulattal hátra átemelte a csűdi védőkön és Petrovics kapujába vágta a labdát (1–4).

A második félidő második felében érvényesült a papírforma, a labdabirtoklási arány drasztikusan megváltozott. A hazaiak szinte csak akkor jutottak játékszerhez, ha elmentek érte.

A 79. percben Kiss Gáborról fordult le Ilyés Tamás, és éles szögből lőtte a hazai kapus mellett a hálóba (1–5), ezzel be is állította a végeredményt.

Csabacsűdi GYLSE–Békéscsaba 1912 Előre II. 1–5 (1–2)

Csabacsűd, 50 néző. Vezette: Barta Tibor.
Csabacsűd: Petrovics – Viszkok Cs., Pecznik, Rafaj, Kiss G., Tasi N., Jelen (Gyurik), Kasik, Magyar, Endrefalvi, Körösfalvi (Gombár). Edző: Kondacs János.
Előre II.: Czinanó – Sipaki, Pilán, Répási (Pap), Balog Zs., Farkas J. (Bukor), Lászik (Bónus), Nyéki (Csicsely J.), Zelik (Czvalinga Á.), Ilyés, Varga T. Edző: Brlázs István Gábor.
Gólszerző: Rafaj (34. – 11-esből), ill. Farkas J. (20.), Ilyés (44., 78.), Pilán (47., 63.).

A szarvasi kezdőcsapat

A szív diadala! Egy góllal győztünk a Gyula ellen

Shaksuka by Anna

Shakshuka: a Közel-Kelet lecsója járt Anna lakáskonyhájában