Az Akusztik Rock Trió tagjai, Molnár János, Nánási Attila és Czibulya Zsuzsa
Az Akusztik Rock Trió tagjai, Molnár János, Nánási Attila és Czibulya Zsuzsa (Fotó: Babák Zoltán)
in ,

Instafutás három főszereplővel

A futók mellett még két főszereplő volt a tegnapi Instafutáson: az eső és az Akusztik Rock Trió. A 82 sportoló mellett olyan 8 milliméternyi csapadék, és az ART Zenekar három tagja, Czibulya Zsuzsa, Molnár János és Nánási Attila érkezett vasárnap reggel az Arborétumba, hogy egy közös délelőttöt töltsenek együtt.

“Futáshoz nincs rossz idő”,

mondta Rohonyné Urbancsok Zsuzsa futónagykövet, az esemény egyik mozgatórugója, aki örömét fejezte ki, hogy a 200 körüli regisztrálóból majd a fele az időjárás ellenére el is jött.

Így volt ezzel Zahorecz Pál evangélikus lelkész is, aki kérdésünkre elárulta, hogy két istentisztelet között jól esett neki egy kis futás. Mikor kinézett az ablakon, látta, hogy odakinn szakad, megfordult a fejében, hogy milyen lesz majd esőben futni, de így is bevállalt két kört.

Ha esőt ad, ad menedéket is.

A lelkész örömmel állapította meg, hogy még csak nedves sem lett a fákkal szegélyezett futóútnak kijelölt Bolzákról elnevezett sétányon megtett két köre alatt. Többre most nem volt ideje, mert mint mondta, szalon-, pontosabban istentisztelet-képes állapotba kell hoznia magát a következő szolgálatra.

Nánási Attila, az ART Zenekar kinevezett szóvivője elmondta, hogy Zsuzsával és Jánossal augusztusban játszottak utoljára együtt. Próbálni sem tudtak, hiszen ő Budapesten a Vígszínházban tölti napjait.

“Összeszoktunk már. Pont azt beszéltük, hogy olyan volt ez mint egy beszélgetés, amit onnan folytatsz, ahol évekkel ezelőtt félbehagytatok” fogalmazott arról, milyen az, ha egy zenekaron belül működik a kémia.

Főleg saját számokkal készültek,

de válogattak a magyar rock örök darabjai közül is.

Úgy vették észre, hogy a sajátjaik közül a “Ne legyen neked gond” című a közönség egyik kedvence, így azt természetesen elő is adták, ahogy az ő személyes kedvenceit, Molnár János kávés dalait is.

A vendégdalok közé történt válogatás szempontjairól elárulta: “Igyekeztünk a rock világából meríteni, a régi rocknótákat egy kicsit a saját szájízünk szerint felfrissítve visszahozni.”

A futók a vállalt távjuk teljesítése után egy nyakba akasztható emléket kaptak,
illetve választhattak a kreatív szervezők által készített, az Instafutás aznapi, lilás színvilágát tükröző kövek közül, amiken motiváló idézetek voltak, többek között a közelmúltban elhunyt futólegendától, Monspart Saroltától.

Szűcs Damján mesterhármast rúgott a dobozi kapuba. Ezen lövéséből nem született gól

Szűcs Damján mesterhármassal járult hozzá a Hunyadi győzelméhez

Mázas pulykaszárny

Mázas pulykaszárny édesburgonyával