Fotó: GFE SZGYÁI
in ,

„HAPPY-hét” a Gyakorlóban

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet immár 11. alkalommal hirdette meg országos ivóvíz népszerűsítő pályázatát oktatási intézmények tanulói részére. A pályázat témája felkeltette az iskolánk érdeklődését is, így a Gál Ferenc Egyetem Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda óvodásai, alsó és felső tagozatos tanulói is csatlakoztak a hét programjaihoz.

Éppen csak elkezdődött a digitális oktatás márciusban, amikor az online „kihívások” mellett a pályázat megvalósításán is töprenghettünk mi, pedagógusok. Az alsósok minden tanítási órát közös vízivással kezdtek, rámutatva a vízivás fontosságára; tanítóiktól pedig informálódhattak az ivóvíz gondolkodást segítő jótékony hatásairól. A gyerekek rajzokat készítettek a vizek tisztaságának megóvásáról, a víz jótékony hatásairól; az ivóvizes poharuknak „pohárruhát” ragasztottak – ezeket a műveket a pályázat zárásakor beküldtük az OGYÉI-nek. Az osztályok filmeket, animációkat néztek a víz témájához kapcsolódóan, illetve felvették a kapcsolatot a helyi Vízművel.

A felsősök kérdőívet töltöttek ki vízivási szokásaikról, virtuális koccintással egybekötött ivóvíz-ivással kezdték óráikat, kísérleteket végeztek a vízzel kapcsolatban, fotókkal és maguk készítette videóval mutatták be ivóvízzel kapcsolatos ismereteiket, véleményüket. A pályázat zárásakor a felsős tanulók egy kérdőívben mutatták be, mennyiben változtatta meg a „HAPPY-hét” ivási szokásaikat a cukros üdítőkkel szemben az egészséges ivóvíz javára.

Emellett a héten kék színű pólóba öltöztek a tanulók, tanítók, tanárok, mind az alsó, mind a felső tagozaton, sőt volt, aki az online oktatásban a kamera háttérképét is „vizesre” állította be maga körül, figyelve a részletekre is.

A programot sikerrel zártuk: a nyertes pályázó intézmények között olvashattuk intézményünk nevét. Nagy örömmel vették át iskolánk tanulói a pályázaton nyert nagy doboznyi ajándékot, és reméljük, a vízivás fontossága sokuk számára megmarad, hogy minden hét egészséges, „HAPPY-hét” legyen otthon és itt is, a Gyakorlóban!

Munkaközösség-vezetők

II. Kárpát-medencei Pedagógiai Konferencia és Módszertani Napok

Montvajszki László és felesége, Montvajszkiné Bátor Anna Tatai László társaságában a könyvbemutatón

Hiánypótló írásmű született a Szarvasi Tűzoltóság 130 éves történetéről