Ruzsinszki György a Karate Liga 2021. február 27-i szarvasi fordulójának megnyitóján. Jobbján Lovász György, a szarvasi karateegyesület elnöke
Ruzsinszki György a Karate Liga 2021. február 27-i szarvasi fordulójának megnyitóján. Jobbján Lovász György, a szarvasi karateegyesület elnöke (Fotó: Babák Zoltán)
in ,

A Magyar Karate Szakszövetség elnökségében Ruzsinszki György

A tegnapi nap folyamán a Magyar Karate Szakszövetség ötévente esedékes tisztújító közgyűlését tartotta. Az elnök újabb öt évre dr. Mészáros János maradt. Az a megtiszteltetés érte városunkat, hogy elnökségbe választották Ruzsinszki Györgyöt, a szarvasi karateklub egyik mesterét.

Mit jelent ez sportszakmailag számodra?

Egyrészt megtiszteltetésként élem még, másrészt eddigi munkánk elismeréseként. Megerősítése annak, hogy amin munkálkodom, az a magyar karate érdekeit szolgálja.

Milyen feladatokkal jár majd ez?

Alapvetően azzal, hogy az elnökség, mint vezető testület rendszeres ülésein részt vegyek, de természetesen ennél jóval többet igyekszem tenni. Eddig is aktív szerepet vállaltam a sportágfejlesztési koncepciók és stratégiák kidolgozásában, most a vidékfejlesztés az a projekt, amire egy kiváló csapat szerveződött, és amiben komoly tartalékaink vannak. E  nemes ügy előmozdítását kiemelt feladatomnak tartom. Ezen felül minden olyan kezdeményezésből kiveszem a részemet, ami a sportág fejlődésének irányába hat, és igyekszem magam is minél több ilyen javaslatot előterjeszteni majd.

Milyen előnye származhat ebből a tisztségedből kifolyólag Szarvasnak?

A Magyar Karate Szakszövetség elnökségének az országos sportági érdekeket kell szem előtt tartania, de ha itt eredményeket érünk el, akkor abból természetesen a tagegyesületek is profitálnak. A sport vidéki fejlesztése az egész ország érdeke, elvárás az állami sportirányítás részéről, így az szervezet egyik kiemelt fontosságú alapfeladata. Eredményeinknek köszönhetően Szarvas a dél-alföldi regionális központ vezetője, így az országos vidékfejlesztési program sikeressége, a regionális központok fejlesztése kedvezőbb feltételeket teremthet térségünk, ezáltal városunk sportolói számára is.

Sok sikert kívánunk Ruzsinszki Györgynek a Magyar Karate Szakszövetségben végzendő munkájához!

Naplemente az új tiszaugi hídnál 2021. május 8-án

Változás az M44-es nyomvonalában, júliusban hídátadó

Bodonyi Dóra a 3. helyen futott be a K1 500 döntőjében

Négy ÖT szarvasi a hétvégi szegedi válogatón