in ,

Trendi, nagyvárosias arculatot kapott az Ildikó cukrászda

Az Ildikó Cukrászda megnyitóján
Az Ildikó Cukrászda megnyitóján (Fotó: Babák Zoltán)

Megújult az Ildikó cukrászda. Ünnepélyes megnyitójára tegnap délelőtt került sor, amire rengetegen voltak kíváncsiak.

A moderátor Petneházi Andrea frissen végzett pék volt, aki az üzletben szintén kapott egy polcot “SzerETETem” fantázianevű termékeinek. Erről kovászos kenyérkölteményeit lehet ezentúl megvásárolni. Őt más viszonylatból ismerjük, de kenyerek iránti szeretetéből, hobbijából egy hónapja szakma lett. Szakképesítését jelentő bizonyítványában jeles áll.

“Ildikó nagyon sok család álmát megvalósította már tortáival, süteményeivel vagy fagylaltjaival, most a sajátja volt soron: átalakította cukrászdáját, ami egy így egy trendi, nagyvárosias lett”, vezette be Petneházi Andrea Urbán Ildikót, aki elmondta: 13 éve él Szarvason. Pusztaföldvárról érkezett az akkor az ipart befejező Bohus Béla bácsi cukrászdájába, majd költözött jelenlegi helyére. Ma már 12 dolgozója van. Mindig innovatív volt, szeret kísérletezni, de szívesen vesz át a világ más tájairól is ötleteket. Szakmailag folyamatosan képezte magát, de eközben rájött, hogy nemcsak a süteményeket, de a műhelyt és a csomagolását, a cukrászdát is meg kell újítani. Rengeteget gondolkodott, hogyan is kellene a külsőségeken változtatni, míg egy reggel,

mikor ment be, találta ki, hogy három hatalmas üvegajtót fog a homlokzatra elhelyezni. Így is lett.

Az Ildikó Cukrászda megújult portálja
Az Ildikó Cukrászda megújult portálja (Fotó: Babák Zoltán)

Köszönetet mondott a kivitelezőknek, a városvezetésnek, és utoljára, de nem utolsó sorban Gombkötőné Jutka néninek, aki a szlovák túrós receptjét adta át neki, és ami azóta országszerte ismert lett, és bekerült Szarvas város értéktárába.

Dankó Béla országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy a város vállalkozói élnek a megnyíló pályázati lehetőségekkel, és fejlesztenek. Az Ildikó cukrászdával kapcsolatban hozzátette, hogy annak külön örül, hogy nemcsak technológiába ruháznak be, hanem a mutatott képbe is.

Petneházi Andrea következőként Gaál Rolandot, a Szarvasi Járási Hivatal vezetőjét kérte fel szólásra. Bevezetőjéből kiderült, hogy az édesszájú hivatalvezető rendszeresen konzultál Ildikóval, bábáskodik egy-egy új kreációja kialakításában.

Sütemények a pultban
Sütemények a pultban (Fotó: Babák Zoltán)

“Ősidők óta a cukor a boldogság és a szeretet szimbóluma; ki menne be egy cukrászdába szomorkodni búslakodni. A város közepén van ez a cukrászda, úgy is mondhatnánk, hogy a város szívében ott a boldogság”, fogalmazott Gaál Roland. Méltatta Ildikó szakmai alázatát, amivel létrehozta kedvenc süteményeit, az Eszterházy-tortát, az Alföld aranya fagylaltot, vagy az Angyali bejglit.

Babák Mihály polgármester büszke szarvasinak fogadta Urbán Ildikót, megköszönte az innovációt, a megújulási képességet, amit Urbán mutatott. “Nagyon fontos helyi értéke lett az Ildikó cukrászda a Városnak, büszkék vagyunk rátok”.

Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestületének elnöke szintén Ildikó apadhatatlan optimizmusát méltatta: “Fantasztikus, hogy egy ilyen nagyon nehéz év után van valakinek ennyi energiája, jövőbe vetett hite, hogy beruházzon”.

“Nagyon jó azt látni, hogy valaki a hagyományt is őrzi és tovább viszi, innovatív termékeket is alkot, ami nagyon jól megfér a pultban” jellemezte Ildikót az országos szakmai kamara elnöke.

“Aki nem fejleszt, lemarad”, zárta köszöntőjét Erdélyi Balázs.

Az átalakulásról beszéljenek a fotók.

Petényi Marcell 4. osztályos tanuló első helyezést ért el

Matek Ász a Gyakorlóban!

Molitorisz Lilla a kuratórium elnökétől, Závogyán Judittól veszi át az emléklapját

A legsokoldalúbb fiatalokat díjazta a kuratórium